Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz Ixion77 #82552 üzenetére

    Most jött szembe:

    [link]

    10-20%okért már simán átjárnak a határon.

    "Ezt kommenteltem 4 hónapja valahol:
    "Tegyük fel, hogy a különadó hatása miatt kialakul a fordított bevásárlóturizmus, és csak az 5% legtudatosabb ember elkezdi a havi egy darab nagybevásárlást 100 ezer forint értékben egy külföldi boltban csinálni meg, nem itthoniban, mert az effektíve tényleg megéri neki (közel lakik a határhoz, tudatos vásárló, stb). Az 12 hónapra vetítve kb 480 milliárd forint kiesés az itthoni fmcg retail szektorból, ami tavaly kb 5 700 milliárdos volt összességében. 480 milliárd után a 4,1%-os elvárt adórész közel 20 milliárd forint, a kieső áfa még valahol a 24-100 milliárd közötti spektrumon helyezkedik el. Tehát van egy 44-120 milliárd közé tehető valamekkora adóbevételcsökkenésünk, mert adókulcsot emeltünk (feltételezve, hogy ez a határok közelében lakó 5%-nyi magyart arra fog ösztönözni, hogy az alacsonyabb árakat kutatva járjon át inkább a szomszédos országba havi egyszer nagybevásárolni)."
    "

    Teljesen elképzelhető, hogy a rekord áfa, a mindenfajta különadók miatt már nem több a költségvetés bevétele hanem kevesebb, miközben a lakosság nagyja szív.

    És a témához még annnyit, hogy vmi óriási baj van a magyar termelő szektorban is. Jó minőségű 6hetes trapista 4200Ft/kg, rossz vizes gyorsérlelű 3400Ft. Közben jó francia kéksajtos 4000Ft/kg, chedar (9hónapos víz nagyja távozott) 3200Ft/kg. De ld felűl uez van a tojással is, mindennel is.

    Azért de facto nekem a trapista mert az volt mindig messze a legolcsobb. Átszokik a nép fél év alatt chedarra, goudara, fantasztikus francia sajtokra. Onnan baromi nehéz lesz megmagyarázni a lakosságnak, hogy mért vegyen trapistát.

    @Stanlee Sztem fél topik "morail hazard"ozik. Kimaxolt lakáshitelek mert 2.4%on vették fel és 5%ot hozott a map+. Nálam fele 2029/i, másik fele eurban. És mi vagyunk a kis halak a "99%ot" a NER kaszálja.
    A bubort látva világvége jön jövőre.

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák