Új hozzászólás Aktív témák

  • DanielLong

    senior tag

    Azon tűnődöm, hogy hogyan kéne a portfóliómat diverzifikálnom a jövőben érkező bevételeimmel. A középtávú(3-5 év) cél ingatlan vásárlás vagy telek+építkezés, de a lakhatás addig is megoldott, nem sürget minket semmi. A következő éveket türelmesen várom, remélhetőleg az árak picit rendeződnek a környékünkön, de legalábbis nem emelkednek már.

    Jelenleg van kb. 3X megtakarítás, ebből 2X ETF (többnyire PZoli koppintás :) ), 0,33X P€MÁP és 0,66X PMÁP/BMÁP. Ehhez fog érkezni még X megtakarítás €-ban a következő 4-5 hónapban és várhatóan még egyszer X a jövő év végén. A 6 havi vésztartalék ettől külön van. Párommal jövőre házasodunk, babaváró és minden egyéb tervezve van, figyeljük is nehogy kivezessék.

    A kérdés, hogy a frissen érkező pénzekkel mit tegyek. Az részvény kitettségem így is elég nagy, azt nem tervezem növelni és igazából nem is bántanám az ingatlan vásárlás miatt sem. Mivel €-ban és $-ban van főleg a jelenlegi megtaki, így arra gondoltam, hogy DCA mellett forintra kéne váltanom X €-t majd, a másik X € pedig felesben P€MÁP és talán $. Szóval a végén úgy nézne ki kb, hogy: 2X ETF; 0,83X P€MÁP; 1,66X PMÁP/BMÁP és 0,5X $.
    Az ingatlant Mo-n vásárolnánk, a megtakarításaim pedig később is fogom tudni növelni, de várhatóan évente csak X/2-X/4 ütemben.

Új hozzászólás Aktív témák