Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz bernel #86698 üzenetére

    Ilyen árfolyamon már nem, de 400 környékén váltottam, millió körüli összeget. Ha jól rémlik be is írtam ide amikor a Wiseos "elárazás" volt, hogy szerintem jó az árfolyam éppen.

    Egyébként meg nekem devizában érkezik a jövedelmem túlnyomó többsége. Ami jött elmúlt 1-2 honapban ment puskaporba, a lejáró DKJ-jeimet meg "felélem", illetve extrán költök, tárazok be cuccokból. Amikor huszon százalékos az infla, akkor jobban megéri dolgokban tartani a pénzt, mint a szemét ÁK-nál tartani tízen százalékra. Pl. IT/tech vonalon - főleg a használt piacon - mostanság elég jó árakon lehet kifogni cuccokat, kereslet már érezhetően beszakadt, a bányász éra vége miatt meg nagy a kínálat. Szinte mindenemet cseréltem mostanság, erősen megnyomtam a kiadás oldalt (én a COVID óta nem vettem semmit, már amúgy is nagyon érett a dolog).

    #86722 bernel:
    Körkérdés: A megtakarításotok hány százalékban van forintban jelenleg?

    Forintban, vagy forint eszközben? Nettó vagyonban (hitelekkel együtt), vagy anélkül? Ingatlan minek számít? :)

    Forint eszközben a befektetési portfólióm kb. fele van, kicsit kevesebb. De jelentősen több forint hitelem van, mint forint kp/kötvény/részvény, így nézve negatív a kitettségem. Ha az ingatlant is beleszámoljuk akkor talán 60% lehet? De az már nagyon passz, mostanság elég kérdőjeles, milyen ingatlan mennyiért tudna valójából elkelni. Ha a kérdés szigorúan forint kp-ra vonatkozott, az 0-2% között szokott mozogni (bankszámla aktuális egyenlege).

Új hozzászólás Aktív témák