Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    A Tesla nem azért esik mert "Musknak mindent elhittek", vagy "Musk hülyeségei viszont nagy nyilvánosságot kapnak", vagy "Tesla ceg arfolyama valojaban Musk arfolyama"...

    Azért esik, mert Musknak rengeteg Tesla részvénye van, amelyekre hitelt vett fel többek közt a Twitter megvásárlásához. Most, hogy a Tesla árfolyama esik, előbb-utóbb eléri azt a szintet, amikor margin callt kap. Nem tuduk, hol van a határ, de azt tudjuk hogy minél lejjebb kerül az árfolyam, annál valószínűbb hogy elérjük. Akkor pedig a Tesla akár csődközeli helyzetbe is kerülhet. Tehát jelenleg az esés további esést generál.

    Amint Musk be tud mutatni valami biztosítékot a marginok fedezésére, az árfolyam hirtelen ki fog lőni az ellenkező irányba. A Tesla ugyanis továbbra is a leginnovatívabb autógyártó, amely jól van felépítve és fedezve sok szempontból: bányák, akkugyártás, innovatív alkatrészgyártás, szoftver, jó mérnökök, költséghatékony értékesítés, népszerűség, stb.

    Azt a gondolatot pedig érdemes lenne már elfelejteni, hogy egyszerű félmondatos megoldások vannak olyan kérdésekre, amelyeknek megválaszolására komoly cégek komoly szakértői dollármilliókat áldoznak. Ha a világ egyik legnagyobb cégének árfolyama tartósan és drasztikusan emelkedik vagy esik, annak valós pénzügyi/kockázati oka van, nem pedig "hit" meg "hülyeség".

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák