Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz mobal #89783 üzenetére

    Olyan lakáshitelt kell választani, aminél ez opció (van előtörlesztés és ingyenes/nem túl drága). Kiváltani jobbra majd akkor tudod/érdemes, ha lejjebb mennek a hitelkamatok.

    Namost ha vennék egy használt lakást budapesten 90 millióért, akkor arra mondjuk felvennék 30 millió hitelt és fizethetek vissza 50-et. Ha várok (és már több éve ez van és már nem akarok tovább) akkor meg lehet sokkal jobban járnék.

    Várni egyedül akkor éri meg, ha a lakásárak csökkennek. Olcsó hitelre nem nagyon éri meg várni. Ha újra olcsó lesz a hitel, ahhoz várhatóan a lakásárak növekedése fog társulni, hiszen x összegű havi törlesztőre nem csak te fogsz tudni nagyobb hitelt felvenni, hanem mindenki más is. :)

    Hogy esni fognak-e a lakásárak és meddig, azt senki nem fogja tudni megmondani, időgép kéne hozzá. A konszenzus az, hogy fognak, de sok konszenzusról derült már ki utólag, hogy teljesen fals volt :) .

    Én a helyedben azt csinálnám, hogy megpróbálnám "előre hozni az áresést": járnám sorra a szóba jöhető hirdetéseket és megpróbálnék pofátlanul alkudni. Már jelenleg is döglött az ingatlanpiac keresleti oldala (főleg a hitelkamatok miatt) előbb utóbb belefutsz olyan eladóba, akinek sürgős és 10-20% alkuba belemegy. Normál időkben - hitelfelvevős vevőknek - nincs sok realitása ennyit alkudni, de most kevésbé válogathatnak a vevők közt az eladók, illetve most a hitelügyintézés átfutási ideje is tippre egész gyors lehet, lévén hogy alig vesz fel valaki, hamar a pénzéhez juthat a tulaj hitel mellett is.

Új hozzászólás Aktív témák