Új hozzászólás Aktív témák

  • Josh

    tag

    Hogy miért megy mindenki úgy az autójával, mint az őrült, azt nem tudom, de hogy a kis robogókkal miért, azt talán sejtem.

    2 része van a dolognak. Egyik a kisebbségi érzésen akarnak felülkerekedni, a másik része pedig az adrenalin hajhászás. A sok kis robogósnak nem sok esélye van a közutakon, csak a városban tudnak elég tételt venni az miatt, hogy az autósok kikanyarodnak eléjük, semmibe veszik őket, letolják őket az útról. Ilyen helyzetben szegény robogósok csak úgy tudnak bosszút állni, hogy amikor összeállt a hosszú kocsisor, akkor az egész sort megelőzve beállnak a sor elejére, és vigyorogva haladnak el a kocsisor mellett, némi felsőbbrendűségi érzéssel, hogy nesze nektek nagy autó, meg több száz lóerős gépek. Minek? Hiszen úgyis csak araszoltok, mert nem fértek el.

    A másik része pedig az adrenalin hajhászás. Szerintem a robogósoknak ez a kisebbik csoportja, de ők is megérnek egy misét. A lényeg az, hogy meddig van bátorságot csutkáig húzott gázzal a felezővonalon haladni. Nem ritkaság már az olyan 50 ccm-es robogó, amiből ki lehet sajtolni a 70-80-at, amivel már kényelmesen lehet autókat előzni a városban. Ilyen sebesség mellett , az autóktól 10-20 cm-re elhaladva, végig a kocsik seggében haladva, szinte egyátalán nincs lehetőség korrigálásra. Elég ha az autós ki akar kerülni az út szélén egy gödröt, és máris mozdul annyit a kocsi, hogy a robogóst elkaszálja. A robogós mit lát? Látja, hogy mi történik a környezetében, de nem tudja azt befolyásolni. Csak arra van ideje, hogy agyilag felfogja (néha még arra sem), de hogy cselekedni tudjon rá, arra nincs, rá van utalva másokra. Az autósok jobban féltik a kocsijukat, mint a motoros a saját életét, mert ha 80-al buksz egyet, ott már nem sok védelmet ad a strandpapucs, és a rövidgatya, de mégis fantasztikus érzés, hogy cikázol az autók között, érzed a veszélyt, tudod, hogy bármikor meghalhatsz (frontális ütközés, mert már nem tudsz a kocsi elé bevágni, hiszen padlógázzal mész, tovább gyorsítani nem tudsz), nem tudod irányítani a motort, hiszen nincsen rá időd, de ugyanakkor győzedelmi érzés, hogy egy újabb, és újabb autót gyűrtél le, és az autós pedig fől a saját levében, hogy lassabban halad nálad.

    Hát talán ezért vezetünk úgy, mint az állat.

    Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.

Új hozzászólás Aktív témák