Új hozzászólás Aktív témák

  • raczger

    őstag

    Ha már témánál vagyunk ;] Ma itt láttam bringázni egy nagyon hétvégi bringást, először nem hittem a szememnek, ez a rész még így simán autóval se a legjobb, külsőben teherautók/buszok, belül ott a betonfal egyből, jó esetben meghagyják a sávod teljes széltében.

    Ha nem lett volna forgalom, biztosan lelassítok és megkérdezem mit akar itt, merthogy 5 méterrel jobbra van a bicikliút. Igaz, az is olyan amilyen, de montival és azzal a sebességgel amivel ment (lassan), járható.

    Autó vs bicikli téma is fel van fújva, mindkét oldalt a kis százalékról készülnek a sztereotípiák, az igazság az, hogy a többség normálisan közlekedik, de elég, ha 100-ból 1 hülye, naponta több ezer közlekedővel is találkozol, így egy-egy alkalommal is kiborul már ennyitől is az ember. Én is láttam mindkét oldalról olyan húzásokat... Csak a bosszantó az, hogy azért autóval nagyobb a felelősség, bringásként hamar komoly veszélyhelyzetbe kerülhetsz. Én amikor tehetem, kerülöm is az utakat, hegyen, terepen amúgy is jobb bringázni, ha meg autóval megyek, akkor senki sem akar már letolni az útról :)

    Viszont annyi biztos, hogy aki rendszeresen bringázik és vezet autót, abból válik igazán jó közlekedő, több nézőpontból is látja a helyzeteket, kevésbé fog hülyeséget csinálni.

    www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

Új hozzászólás Aktív témák