Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Colonel993 #19770 üzenetére

    Na most aki szokott 5D Mark III-al videózni, úgy mondom, hogy meglepődnél mennyien nem használunk külső monitort. Sokszor egyszerűen nincs szükség rá. Inkább válltámaszt használunk a legsűrűbben és így amúgy is a látóteredben marad mindig a kijelző. A többi kamera stabilizáló eszközzel is ez a helyzet az esetek 95%-ban, legjobb példa erre az statív, amit amúgy ritkán helyezel annyira alacsony/magas állásba, hogy ne lásd a kijelzőt.

    Persze ha van rá módja, hogy kihajtható kijelzős gépet vegyen, akkor tegyen így, tényleg könnyít a videós életén (főleg ha nem akar venni 7"-10" körüli külső monitort). De ha használt gépek között nézelődik, akkor a régebbi modell árán simán megspórolhatja egy fényerős fixnek az árát is. Ez is szempont lehet.

    Amúgy a beépített kijelzőt nem azért kerülik ebben a kategóriában, hogy ne akadjon fent mindenen, még csak nem is a tartóssága miatt, hanem az időjárásállóság miatt. Az 5D Mark III a fixált LCD-vel sokkal tovább bírja szitáló esőben meg fagyos hóesésben, mint a 700D vagy 70D. Nem beszélve a mínuszokról, ha mondjuk kiviszed a gépet -15°C-ban, akkor ott már megeshet, hogy egyszerűen eltörik a forgató mechanizmus vagy sérülnek a benne futó kábelek.

Új hozzászólás Aktív témák