Új hozzászólás Aktív témák

  • Lassú Víz

    őstag

    válasz csmat #21266 üzenetére

    Nem, mert gyenge lesz a végeredmény. Bármiből ebben a kategóriában.

    Igen, mert nem akarsz majd újabb objektíveket, azok alá nagyobb tudású vázat venni és megmarad a pénzed. Fel tudod mérni, hogy milyen gyújtótávolságokat használsz legtöbbször és később nem veszel majd egy fix 600-as telét évi egy képért, hanem inkább Máté Bencétől egy kurva nagyon jó képet.

    Nagyobb pixel felület (szenzor) = nagyobb dinamikatartalék, kisebb zaj, magasabb ISO tűrés, kisebb mélységélesség.
    Egy objektívet egy gyújtótávolságra lehet tökéletesen optimalizálni főleg nyitott rekesznél, utána a 3-4x zoom-ok jönnek és minden más csak utána. Hogy a méret és a gyártási költség se szálljon el minél nagyobb zoom annál sötétebb is. Végtelen mélységélesség, gyengébb (telénél már esetenként normál) fényviszonyok esetén emelni kell az ISO-t a berázás elkerülése érdekében, zajosodnak a képek.

    Neked kell eldönteni, hogy hol húzod meg a határt az igényeid, képességeid és a rászánt anyagi erőforrás figyelembe vételével. 100-ért bármelyik belépő kit (ha van annyiért) alig fog többet adni mint egy fényerős objektívvel szerelt csúcskompakt. Vehetsz rá jó objektívet másik 100-ért vagy 300-ért, és akkor már alázni fogja a kompaktot. Ez egy költséges hobbi.
    Személy szerint 100-ért nem vennék semmit, hanem gyűjtenék hozzá 150, 200-ig és ott már lesz választásod is, nem csak a piacon megtalálható két legvisszafogottabb tudású gép közül. És nem a megapixel meg a zoom átfogás a fő szempont, hanem az objektívek rajzolata, ára, fényereje, utána a vázban található szenzor képessége, és végül de nem utolsó sorban az egész fogása, használati kényelme.

    [ Szerkesztve ]

    A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Új hozzászólás Aktív témák