Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz k!nG #25541 üzenetére

    (#25541) k!nG

    A Sony világuralma azért odébb lesz, :) bár van bennük potenciál, az kétségtelen. Olvastam egy velük készült interjút, abban arról beszéltek, hogy a tükör nélküli szegmensben már 40 százalékos a részesedésük. Az pedig nagyon sok, ráadásul ez a szegmens a többivel ellentétben még fejlődik is.

    (#25542) MrChris

    "tehát a sok profi felhasználónak meg fog felelni a lassan kivégzett sony dslr a szegényes obiparkkal vagy valami megmagyarázhatatlan ok miatt a haldokló slt-re vált?"

    Dehogy, ezt senki nem mondta és nem is csak a profi felhasználókról volt szó, hanem a piac egészéről. Szerintem én egy tipikus vásárlói utat jártam be, talán nem lesz tanulság nélküli, ha röviden elmondom:

    Kompaktról váltottam, de egy DSLR számomra túl méretes lett volna. Nagy zoom tartományra nincs igényem (100-135 mm a tervbe vett plafon), egy-két olcsón beszerezhető, rövid objektívvel is remekül elvagyok. Az autofókusz gyorsasága és fejlettsége nálam csak másodlagos, viszont a képminőségre - a jelenlegi kereteim között - kényes vagyok. Így aztán MILC-re váltottam (Sony NEX-5N, használtan vettem). A Canon és a Nikon ebben a kategóriában meglátásom szerint inkább a "futottak még" mezőnyt gyarapítja, az MFT-gépek a képminőségük miatt estek ki, a Samsung NX300 a rossz jpg-k miatt. Gyakorlatilag egyedüli versenyzőként a Sony maradt, minden erényével és hibájával együtt. 16 megapixel az én céljaimra elég, ennyit 20 mm-es állás felett még a kitobjektív is egészen jól kiszolgál. Ha nem családi eseményről van szó, szinte mindig ezzel és egy 30 mm-es, f2.8 Sigmával fotózom, harmadik objektívet csak ritkán viszek magammal. Ezek a kompakt méretük miatt egy kis fotós táskában (téli időszakban akár kabátzsebben) is elférnek, súlyuk szinte nincs is. Szerintem eléggé sokan járhatnak hozzám hasonló cipőben, így talán érthető, miért megy egyre jobban a Sonynak.

Új hozzászólás Aktív témák