Új hozzászólás Aktív témák

  • Naigen

    aktív tag

    Sziasztok, mint kezdő NAS-oló, gondoltam rákérdezek itt, mielőtt megveszek vmit, ami nem is biztos, hogy az, ami nekem kell. :)

    Adott egy otthoni hálózat, 2 laptoppal, tablettel, okostelefonokkal és smart tv-vel. Azt szeretném megoldani, hogy egy hálózati meghajtóról bármelyik eszköz elérje a videókat (akár full hd is), képeket, zenéket. Esetenként távolról is el lehessen érni a fenti tartalmakat. Esetleg torrenteket letölteni.

    2 verzión gondolkodom, venni egy Zyxel 310 et, ugye ezekben elvileg minden adott, ami nekem kell. De nem lenne-e jobb, ha pl egy Asus EEE Box PC B202-t (van ugye gigabit lan, wifi, gondolom az atom proci és a min 1gb ram is elég) veszek- ara telepítek egy megfelelő OS-t Freenas, Open Media Vault, ami kielégíti az igényeimet.

    Szal érdemes ezzel pöcsölni, vagy jobb a gyári nas, ha fontos a minél halkabb, hosszútávú megbízható működés, minimális fogyasztás (7/24-ben menne). A belerülési költség nagyságrendileg 20k mindkét esetben 1TB háttértárral (2,5 és 3,5"-os is van itthon elfekvőben). Egy lemez elég, Raid meg hasonló hóbelevanc nem kell.

    [ Szerkesztve ]

    Szavaz a hejesirok pártyára.

Új hozzászólás Aktív témák