Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Jakotom #10048 üzenetére

    Én is használtam RAID0-t asztali gépben még az SSD korszak előtt, azon volt a rendszerem. Úgy tényleg volt értelme, felgyorsult az egész rendszer, de azon fontos adatok nem voltak, csak az operációs rendszer. No most, NAS-on az ember a fontos adatait is tárolni szokta (hisz többek között arra való), abszolút ellenjavalt hát a RAID0.

    Nem tudom, hogy az utorrent alatt a RAID0 vagy RAID5 is akadna-e, de lehet, hogy igen. Ráadásul a RAID5-nek - hacsak nem hardveres RAID kártyát használsz - elég combos hardverigénye van, hiszen a paritás biteket kell számolnia. (Persze egy mai vasnak ez már valószínűleg meg se kottyan, de anno pl. egy Pentium4-es alatt használhatatlanul lassú volt a RAID5.)

    Szóval ne aggódj, bőven elmegy a NAS simán berakott lemezekkel is. Sőt, mintha az egyik fórumtárs még mintha szívott is volna a RAID0-val, talán Patice? A Syno topikban is érdeklődhetsz.

    Egyébként nekem eddig a RAID1-es diszkekre ment a torrent, de aztán kevés lett a hely, meg ugye pazarlás a redundáns tárhelyet erre használni, ezért rákötöttem egy 1T-s 2,5"-ös külső merevlemezt USB3-on, ezzel is maximális sávszélességgel megy a letöltés, nincs akadozás.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák