Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    válasz MaCS_70 #16034 üzenetére

    Nekem Rick4 segített anno összerakni az első épített NAS-omat, ezért a mai napig hálás vagyok érte. Elégedett voltam vele, de pl.: xpenology esetében használat közben is vannak hátrányok: nem lehet rendesen updateelni, főleg nem automatikusan, mindig a pendrive-ot kell buzerálni. (lehet, hogy 2 perc, de mondjuk nem biztos, hogy lesz erre erőm, ha már apuka leszek és még 1x nem akarok besz*pni egy cryptolockert, főleg nem a családi képekre). Másrészt nekem még nem sikerült olyan DDNS szolgáltatót találni, amivel ne lett volna gond (ingyenesek között), viszont a Synology féle szolgáltatás hibátlanul működik.

    A másik, szintén xpenology esetén, hogy megszűnt az általam ismert egyik legjobb guide oldal a xpenology.nl. Állítólag a Synology perelni akarta őket és inkább az egész projectet kukázták (nem a xpenology-t, hanem magát a domian-t és a rajta tárolt guide-okat). Nekem nagy segítség volt, szájbarágósan magyarázta el az update menetét.

    Konklúzió: amit már mindenki leírt: valamit valamiért. Én, ha nem kellene ennyire a biztos DDNS (nagymamáknak nem fogok mindig ip címet adni), és a kényelem (auto update), akkor tuti itthonra is építenék NASt, így azt hiszem marad a gyári, drága megoldás.

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák