Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Borisz76 #26696 üzenetére

    Alapvetően egyetértek veled, ha a pénz nem számít. Ha számít, én a kétlemezest vagy az egylemezest javaslom. Kétlemezesnél egyszerű a trükk: nem kell használni az SHR-t, mert pazarlás. Mindent duplikálsz, azt is, amit nem kell (pl. letöltött filmek). Két külön kötetet kell használni, és csak azokat a fájlokat kell időzített mentéssel átmásolni a nap végén, amik fontosak. Az egylemezes is ugyanilyen jó, ott külsőleg rádugott lemezzel lehet növelni az adatbiztonságot. Sőt, valójában a külső lemezes mentés még annyiból jobb is, hogyha esetleg maga a NAS adja be az unalmast, akkor is elérhetőek az adatok.

    Én anyósomhoz, húgomhoz, anyámékhoz is egylemezes Synology NAS-t tettem le. Csak nekem van kétlemezes, de az is külön kötetként. Minden NAS egy előre meghatározott heti terv szerint backupol egy másik NAS-ra éjjelenként. Nálam pedig még egy külső 4 terás diszk is rá van dugva, amire az összes backup rákerül minden éjjel.

    És a teljes setup kerül annyiba, mintha nekem lenne egy bivaly négylemezesem négy darab 8 terással. Cserébe mindenkinek van otthon lokális központja, nem kell többet azzal szenvednem, hogy mindenkinek vigyem a filmeket külső HDD-n vagy gondoskodjam az adatbiztonságáról.

    donat_sz: A mostani NAS-od tud rsync-et? Csak mert nekem anno a régi DNS-323-ast sehogyan sem sikerült beállítanom úgy, hogy backup célhelyként funkcionáljon. Szóval ha nem tud, lehet jobban jársz, ha eladod, és inkább két egylemezesben gondolkodsz nagyméretű diszkekkel.

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák