Új hozzászólás Aktív témák

  • robi1979

    aktív tag

    válasz pippo76 #27790 üzenetére

    Sziasztok!

    Végre kezd körvonalazódni kb 1 hét Raspbian+OMV használat után hogy milyen NAS-t szeretnék és hogy mire is használnám.

    Tehát, nem vagyok LINUX rendszergazda, nem szeretnék ide oda SUDO-zni ahhoz hogy normálisan működjenek az appjaim ha már NAS-t tervezek. Windowson nevelkedtem, a LINUX tőlem távol áll. Így 1 hét Raspbian+OMV használat után ezt a configot csakis linux szakértőknek és mazochistáknak ajánlom. Ugyan ez igaz az Amlogicos Tvbox+Armbian combóra is. De lehet az én igényeim túl nagyok, bár nem hinném. Bár OMV alatt a beső hálózatról „viszonylag jól” működik, lemezeket, mappákat usereket, jogosultságokat tudtam hozzá adni, sikerült Emby szervert húznom a Pi3-ra, működik is a megosztásom belső hálón f@szán, kifelé meg az istenért nem tudom kitenni a megosztott mappáimat hiszen ezért is szeretnék NAS-t. A routerben TP-link TLWR940N a port forwarding meg volt. Gondolom a routert is cserélnem kellene NAS mellé, szerintetek ez milyen lehet? TP-Link Archer C7 Dual Band Gigabit WLAN Router?

    Lehet az a gondja hogy dupla NAT-om van / ezt hol tudom ellenőrízni?/ mert a netet az emeletről kapjuk a főbérlőtől fali UTP dugajból, a modem nála van.

    Nem mai darab ez a router, gondolom az OMV ezért is lassú FTP, SMB fájl megosztás másolásnál?! OMV-n a dockerből való telepítés fogalmam sincs hogy hogyan működik, nem szeretnék tovább parancssorból sudozgatni, tehát kell egy NAS.

    Olyan NAS-t szeretnék / 2 lemezesbe amely

    - Bolondbiztos, stabil, tehát kiforrott hardveresen és van dedikált szoftveres támogatása pl: EMBY

    - Jól el van látva dedikált, hivatalos, nem össze vissza ragasztgatott ilyen olyan konténerből letölött szir sz@rokkal foltozgatott szoftverekkel.

    - Kiváló fotó rendező alkalmazása legyen, amely egyszerűen kezelhető

    - El lehessen érni kívülről, belülről egyaránt.

    - Egy itthoni kis mindenest szeretnék, torrent klienssel, Emby-vel. Legyen olyan funkciója is hogy csak adott mappákról csináljon mentést. A gyári fotó kezelő alkalmazása ha EXIF adatokat is tud kezelni csak hab a tortán. Áttekinthető és letisztult kezelőfelület, ne kelljen LINUX szakértőnek lenni hozzá.

    - Embyvel szeretnék szülőkek és a családnak megosztani mappákat a babánkról: video, fotó stb. Video esetében a transzkódolást vagy okosTV vagy Tvbox végezné. Nekem egy Tronsmart Telos-om van meg egy Vorke Z6 plus, de még a régi xar routerrel is gond nélkül vitte amivel próbáltam, úgy, hogy a Pi3 és a TP Linkem sem gigabites. Kifelé nem tudtam kitenni az Emby szerverem megosztását. Lehet az OMV fogja a portokat, de már nincs kedvem ezzel xarakodni. Baba és munka mellett limitált a szabad idő intervallum.

    - Bővíthetőség, erős proci – nem 2 hónapra venném

    Az online demokat megnéztem. Kezelhetőségben nekem az ASUS a legszimpatikusabb. Itt egy halom program található, a Firefoxtól a dedikált/hivatalos Emby-ig szinte minden van. Így az alábbi típusok játszanak jelenleg nálam:

    1. Asustor 5202

    2. Synology 220+

    3. Qnap 251D / bár ez az utóbbi hozzászólás óta nem tudom mennyire ajánlott?

    Ha van jobb ezen típusoknál akkor szívesen veszem az ajánlást. Illetve jöhet pro/kontra is hogy melyik miben jobb. Használtból találtam egy Asus 6404T-t igaz ez már 4 lemezes, 400euro. Használtat érdemes venni ezekből? Mennyire kopnak ezek?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák