Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz magyaristvan #27999 üzenetére

    Pontosan ugyanilyen feltételekkel használom én is NAS-t. LG TV saját lejátszója DLNA-n, ami 5GHz-es wifin csatlakozik a routerre. Abszolút kitűnően működik együtt a NAS-sal, ami egy DS220+. DE! A te felhasználásodra bőven elég szerintem a 220j. 20-30 torrent nem sok. Amiben gyengébb, mint egy drágább NAS, hogy lassabban tölti le a torrentet, tehát nem fogja kihajtani a gigabites netet. Ha ez az egy nem zavar, akkor elégséges a 220j. Bár a memória kevésnek tűnhet, de a Synology nagyon jól gazdálkodik a RAM-mal. Nekem van egy 120j-m is, amit anyóshoz tettem le, letöltök rajta neki filmeket, meg arra megy az asztali gép szinkronizált backupja. Abban is 512M memória van, de jóval gyengébb processzor, mint a 220j-ben. Egyértelműen a processzor benne a szűk keresztmetszet, nem a memória. Viszont a 220j-ben már a processzor is megfelelő.

    A diszkekre rátérve, azt szokták mondani, hogy a WD-nek az alap motorzaja a hangosabb, míg az Ironwolfnak a seek zaja. De tapasztalataim szerint a WD-nél is inkább az a gáz, hogy nagyon rezgeti a bútort, főleg ha két lemez van benne. A WD hangján lehet úgy segíteni, hogy szivacsokat teszel a NAS alá, amik elnyelik a rezgéseket. Az Ironwolf hangját csak úgy lehet csökkenteni, ha hangszigeteled az egész NAS-t, pl. valami szekrénybe teszed, ami hangszigetelt, vagy olyan helyre teszed, ami távol van tőled. Mivel a tévé mellé akarod lenni, én megkockáztatom, hogy neked jobb választás lenne a WD Red. Ha este, csöndben, halkan nézel egy filmet, a seek zaj baromi zavaró tud lenni. Mintha valaki kaparna valamit. :)

    Apáméknál egy DS116 van egy 6TB-os WD Red-del a tévé mellett, teljesen elfogadható a hangja, nem zavaró este sem. De ez csak egy lemezes, két lemez esetén már sokkal nagyobb a rezonancia. Szóval esetleg még azt is megfontolhatod, ha nem kell RAID amúgy sem, hogy veszel egy DS118-at egy darab 8T-s lemezzel. Abban ugyanaz a proci van, mint a 220j-ben, de 1GB RAM. Vagy pedig megoldod, hogy ne a tévé mellett legyen a NAS, és akkor a hang szempontokra nem kell annyira figyelni.

    QNAP-hoz nem tudok érdemben hozzászólni.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák