Új hozzászólás Aktív témák

  • fmfizikus

    tag

    Sziasztok!

    Lassan finisébe érkezik a projektor projektünk. A héten már jön a villanyszerelőm és (kábel)csatornáz.
    Most az Epson 5300-hoz próbálom megtalálni az ideális vetítési pozíciókat. Jelenleg az üres, még tapétás falon modellezem az alternatívákat.
    Fixkeretes vászon lesz. A két méret közül 250x141 (113) és 225x 126 (101) a nézési távolságunk miatt ez utóbbi felé hajlok. Mind a két méretet megvetítettem és a nagyobbik bizony már zavaró volt. Szóval 101' és 3,2 méterről sokkal kellemesebbnek tűnik.
    Az 5300 ezt a méretű vásznat a kalkulátor szerint 2,75 m és 3, 31m között tudja megvetíteni. (AV Helper köszönöm a tippet!)Mivel a nappali átrendezésével és a fix falfelület használatbavételével viszonylag jobb pozícióba kerültünk, a plafonról fogom lógatni a gépet egy STELL teleszkópos állványról. (40- 62 cm). Részben a plafon vésésével, részben az álmennyezetben visszük a betápot és a HDMI-t . Ebben az új helyzetben 6, max 8 méterrel megúszom.
    Amit még nem látok tisztán és ebben kérem a segítségetek, hogy ha a vetített kép felső szélét a plafontól olyan 60-70 centiméterre szeretném, akkor milyen mélyen kell belógatnom ehhez a projektort ?

Új hozzászólás Aktív témák