Új hozzászólás Aktív témák

  • gyulaipal

    tag

    válasz zsoika #45101 üzenetére

    > Az Optoma HD80-ról mi a véleményed?

    No, ránézésre ez egy komoly gépnek látszik, de mivel régi típus, csak tippelni lehet, hogy pl. mennyire fejlett DMD chip van benne (ha pl. DC2 akkor kevésbé lesz jó a kontraszt). Egy biztos, a következő sor a speckóban:

    "Single 0,95" 1080p DLP DMD"

    Ez nagyon jó hír, ez alapján a képnek nagyságrendekkel élesebbnek kell lennie, mint a mai, fele ekkora chip-es gépeké (lehet akárhány "K"-t is beírni azok speckójába). És ha nem nagyon gagyi a DMD chip, akkor a natív kontraszt is többszörös a mai, pici chip-es gépekhez képest.

    Ha jól értelmezem a speckót, nincs benne lens shift, akkor viszont TIR prizma sem kell. Ez plusz fényerő, plusz ANSI kontraszt, még ha esetleg nem is nagyon komoly a lencse, a "tiszta" optikai rendszernek látszani kell a képen (a "glass" szó nincs a speckóban, így lehetnek műanyag tagok a lencsében).

    Meg kellene nézni élőben a képét, mert ugye egy jól elcseszett vezérlő szoftverrel a legjobb hardver képét is tönkre lehet tenni, de ekkora chipméret mellett ez simán lehet egy nagyon jó projektor.

    Az persze nem tetszik, hogy dinamikus írisz van benne, de hát azt bármikor ki lehet kapcsolni. Ha marad értelmes kontraszt ezután is, akkor ez lehet egy jó gép. De még sosem láttam ilyet élőben, így csak tippelek.

    Ja, gondolom a 7. szegmens azért kell a színkerékre, mert ez még nem VIDI-s gép, így az RGBRGB mellett egy sötétzöld szegmens is van rajta, hogy kevésbé poszterizáljon zöldben. Ha így van, akkor OK, de ha pl. egy fehér szegmens a 7. (ahogy pl. a Benq W5000-nél) akkor az kevésbé jó hír. De persze még ekkor is lehet ez jó gép, a W5000 baja sem a fehér szegmens (hanem a kikapcsolhatatlan "képjavítás").

    Szerintem ennél rosszabb géped sose legyen! :-)

Új hozzászólás Aktív témák