Új hozzászólás Aktív témák

  • Turbo73

    tag

    válasz Khaosz55 #61464 üzenetére

    A felső videóval pont az a baj, hogy ha ez alapján akar választani valaki, akkor azt látja, hogy minden, ami nem madVR, az nézhetetlen, fakó, sötét szar. Az alsó videó már korrektebb, ott látszanak a madVR korlátai is. (Pl: shadow detail eltűnése a villám környezetében)
    Ez kicsit olyan, mint a Samsung elhíresült Oled beégetési tesztje, ahol egy teljesen elállítgatott színhelyességű és kontrasztú LG Oleddel demóztak.

    [link]

    A valóság azért ezeknél szofisztikáltabb. Mikor nem régiben belekezdtem a 4k HDR-be, igyekeztem mindent (is) kipróbálni. Jelenleg 4 féle képpen tudok (nyilván sokkal többféle képpen lehet, de én ezt a 4 verziót ítéltem a leghasználhatóbbnak) 4k HDR jelet küldeni a projiba.

    1. HTPC-ről madVR tone mappinggal. Ez egyértelműen a legjobb minőség, de sajnos a gépem túl gyenge, így akadozik a kép.
    2. MPC-HC MPC video render HDR-SDR egészen jól megoldja, gépigény nagyon kicsi, de nem jobb mint a sima SDR változat (sőt)
    3. MPC-BE HDR-SDR ez egy kicsit még jobb, gépigény kicsi, de ez kb. az SDR-t hozza. (Akkor meg minek?)
    4. Natív 4k HDR a Ziddo X10 media játszóról. Itt ugye a Sony X1 processzora dolgozik, Dynamic HDR Enhancer a maxon. Egyelőre ezt használom, mert itt jelentős a különbség a HDR javára.

    Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy mind a 4 verzió nagyon jó képet ad és a különbség messze nem olyan nagy, mint a linkelt videóban. Hosszabb távon valszeg beruházok egy videó kártyába és a madVR tone mappingot fogom használni, mert valóban az a legjobb. :)

Új hozzászólás Aktív témák