Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz canniball #24009 üzenetére

    "Szerencsére egyikkel sincs semmi gondom, de ha lenne honnan tudom meg hogy adott időben melyik cég volt a nagyker/kihez fordulhatok?"

    Gerisz jól mondja. Az számít, hogy a garanciális igényeid felmerülésekor ki a forgalmazó.

    Ahogyan fentebb is írtam, a terméket bármelyik forgalmazója köteles átvenni a jótállási időtartam alatt. Ezt nem tagadhatják meg tőled.

    Amennyiben igen, elkéred a jegyzőkönyvet (ha ilyet nem adnak, vagy nincsen nekik, akkor még nagyobb bajban vannak, mert az már eleve fogyasztóvédelmi bírság alapot képező, súlyos megsértése a jogszabályoknak), s beírod a panaszt, amely alapján kötelesek lesznek érdemben eljárni, vagy nagyon rosszul járnak a Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzésekor.

    Az ominózus cég példájánál maradva... én nem vagyok benne biztos, hogy az említett új vállalkozás nem az Alien Computers jogutódja.

    Amellett az egyik hozzászóló nagyon okosat szólt: tisztességtelen piaci magatartás miatt a GVH és a Fogyasztóvédelem is komolyan megbírságolhatja őket.

    (Egyébként pedig amellett, hogy mindenek felett a hazai kiskereskedelmet támogatom, a "hulljon a férgese" elvét vallom. Ha olyan vállalkozásról van szó, amely tisztességtelen módszerekkel dolgozik, azért nem kár. Arra csapjanak le a törvény legnagyobb szigorával. Aztán talán egyszer megérjük, hogy kis hazánkban is csak korrekt vállalkozások fognak üzemelni; legalább döntő többségében. Mert jelenleg sajnos nem ez a helyzet.)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák