Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz csacsi77 #25863 üzenetére

    Immár 3. napja vagyok igen megelégedett tulajdonosa egy 70D-nek! Most jutottam el oda, hogy szinte minden porcikáját ismerem vagy legalábbis kezdem kiismerni. Ami számomra a legnagyobb élmény ezzel a géppel, hogy egy kis kalibrálás után, végre valahára mindegyik objektívemmel minden gyutávon, közelről távolabbról konstans helyesek fókuszpontotok. Ami van az legfeljebb 1-2 centis eltérés ugyanonnan csak újabb exponálással, vagyis az objektívek fókusz tűréshatára.
    Eddig sem az 550D-vel, sem a 60D-vel képtelenség volt ilyet produkálni, hiába kalibráltattam a vázat, hozzá az objektíveket. Valahol mindegyik hibázott nem is keveset.
    Hogy ez az új fókuszrendszer hozománya, vagy a "micro adjustment"-et sikerült jól beállítani nem tudom, de nagy királyság :))
    Ezen kívül persze minden újítás amit a Canon beletett tényleg jó és hasznos. Ezek pont azok, szerintem amik hiánya miatt olyan semmilyen nem volt a 60D akár az 550D után is. Egy picit jobb volt, meg persze jobb fogás, meg nehezebb, de igazából nem volt akkora különbség a két gép között. Itt most a 60D után ez hatalmas ugrás.

    Mindezt csak azok kedvéért kis információ, akik most terveznek ilyen márkára váltani.

Új hozzászólás Aktív témák