Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    Karácsonykor megleptem magamat egy 80D-vel :) Eredetileg 77D-t szerettem volna venni, de alig van különbség a keveset használt 80D-k és 77D-k ára között, ezért egy 80D-t vettem.

    Vannak nagyon jó tulajdonságai és vannak nehézségek is vele.

    Az nagyon jó pl. hogy a Tamron 16-300 objektívem ezzel a géppel úgy fókuszál mint a villám. Panaszkodtam korábban, hogy 750D-vel alig talál fókuszt ez az objektív, pedig az elődje (Tamron 18-270) remekül fókuszált a 750D-n. A 750D-hez képest sokkal jobbak a szolgáltatásai, nagyon tetszik pl, hogy a wifi nem menüből, hanem külön gombbal indítható. De nemcsak erre, hanem kb. mindenre van dedikált gomb, vagy a két tekerő közül valamelyik közvetlenül állítja az adott funkciót.

    A kereső is jobb, az optikai lényegesen, az LCD pedig valamivel jobb, mint a 750D-é. Exponál mint a villám, ki is kapcsoltam a gyors sorozatot, mert érzésre azonos lenyomásra háromszor annyi képet lő el :)

    A képminősége is jobb, világosban nem mozgó téma esetében nincs jelentős különbség, de ahogy kezd sötét lenni, vagy gyors mozgásokat kell megörökíteni, akkor egyre inkább jön ki a 80D előnye. Kutyát pl. sokkal könnyebb ezzel fényképezni, mint a 750D-vel :D

    A nehézségeket szó szerint kell érteni, ez a gép eléggé nehéz a 750D-hez képest. A 750D-t a rajta lévő objektívvel együtt két ujjal megfogva ki tudtam venni a fotóstáskából, a 80D-t bizony rendesen meg kell fogni a kiemeléshez. A mérete csak kicsivel nagyobb, de a súlya az meglepően nagyobb a 750D-hez képest.

    A fókuszok jónak tűnnek, nyilván ha olyan gépet vesz az ember, aminél előre-hátra lehet állítani a fókuszt, akkor rendben vannak a fókuszpontok :K

    Lesz majd pár kérdésem, majd sorban előhozakodok velük :)

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák