Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    válasz Cathfaern #94014 üzenetére

    "De ha mondjuk mély kiemeltet akart, de a fejhallgató picit kiemel a felső végen egy freki sávban, akkor azt lehúzni EQ-val azért nem a világ vége."

    A problémát abban látom, hogy a tüskék eltüntetését viszonylag szűk frekvencia sávon, nagy Q értékkel, és nagy amplitúdóval teszik meg.

    Ez nem így működik, az ellentét anakronisztikus.

    Ha meg akarjuk tartani életet a zenében akkor kis Q értékkel, viszonylag nagy frekvencia átfogással, és kis amplitúdójú vágással tehetjük meg.Pl. 0,7Q és 3dB alatt.

    Tehát a videóban látott 5Q 5,5kHz-nél meghallgatás nélkül is garantáltan szétcseszi a zenét.

    Ugyanakkor, amit fent ajánlottam értékek meg nem alkalmasak a tüskék eltávolítására.

    "A Q érték határozza meg, hogy milyen széles kúpot szeretnénk használni EQ-zásra. A Q a mélyebb tartományokban általában magas Q értékkel, tehát szűkebben, a magasabb tartományokban egyre kisebb Q értékkel, tehát szélesebben érdemes vágni. Minél szélesebb a kúp, annál óvatosabban kell vágnunk, hisz jóval nagyobb tartományt érintünk. Ezért látni sokszor mély, de igen szűk vágást, ami néhány problémás frekvenciát kezel (pl. sziszegésnél), de azt drasztikusan. Vannak esetek, amikor drasztikus EQ-zásra kényszerülünk, de azt javaslom ezt kerüljük, amikor csak lehet." [link]

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák