Új hozzászólás Aktív témák

  • VivienR

    tag

    Én portré és akár egész alakos témához sem feltétlenül vennék D850 46MPx-elénél nagyobb felbontású gépet. Sigma 85mm Art-al szoktam párosítani és azt is lényegében meg lehet mondani hogy mikor borotválta utoljára a modell a lábát... :U Portré esetében szinte számolhatóak a bőr pórusok... Hacsak nem kell giganagy magazin minőségű képet készítened.... Szerintem felesleges.
    Természet és táj fotó esetében érthető a minél nagyobb annál jobb kategória, ugyanakkor a D850-nek sem kell szerénykednie.
    Másrészt az obiktól is sok függ, és ez sokszor a súlyban is érződik. Szóval ha túrázni mész hamar észre fogod venni azt a plusz súlyt, főleg a hegyekben felfelé. :DDD Szeretem a D850-em kepminőségét csak nem feltétlenül szeretem felfelé cipelni. Persze ha az embernek vannak saját sherpái.... :DDD
    Ugyanakkor természetesen a te döntésed hogy milyen gépet veszel, ezek csak az én tapasztalataim. Nem mondom hogy nem lennék szívesen gazdája egy GFX-100S-nek, de hozzá még az obik mégtöbb súlya, tuti nem cipelgetnem naphosszat, tény hogy a szenzorának megvannak az előnyei, de megint csak ott van, hogy a D850-nek sincs sok szégyellni valója.
    Valószínűleg úgy is a Fuji-nál fogsz kikötni, mert szinte biztos hogy jövő év közepénél előbb semmilyen utód nem fog érkezni, még bejelentés szintjén sem, ha egyáltalán érkezik majd utód. A Z széria által nyújtott lehetőségekkel megfelelő helyre tette a Nikon az objektívek minőségét és lehetőségeit, és ezt meg is fogják lovagolni a nyilatkozataik alapján. Akár még szinte adapterezhetőek is lennének az S objektívek a GFX-re. Miközben egyre redukálják az F objektívjeiket. Persze ez a legkevesebb, mert van elég a piacon, és meg ott vannak a további gyártók is. Sigma, Tamron és a többiek....

Új hozzászólás Aktív témák