Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz 4Grider #61556 üzenetére

    "Te sem eszed fel a spájzból rögtön az összes betárolt kaját, csak ahogy az igények indokolják."

    Nem tudtam, hogy elfogy a frekvenciavagyon, ha használják :) Meg ugye a spájzban lévő készletet nem is időalapon fizeted, vagyis mindegy a megtérülés szempontjából, hogy ma vagy jövő héten nyitod ki a konzervet, viszont a frekvencia nem forgóeszköz (bár kajakészletre sem költök milliókat csak azért, hogy legyen - olyat veszek, amit belátható időn belül el is használok), hanem olyan, mint mondjuk az ingatlanvagyon, amit ha nem használsz, az ráfizetés. Inkább úgy lenne korrekt a hasonlatod a nem használt frekvenciáról, hogy béreled a spájzban lévő élelmiszert, hogy a lejárat után szépen visszaadd a tulajdonosának.

    "2600 MHz-es frekije emlékeim szerint mindegyiknek van, alig van bázis, ahol használják."

    Használják a 2600-at, de csak ahol van értelme. Lásd Deák tér, tömegrendezvények - ahol akkora tömeg összejön, hogy helyben elhasználják az alacsonyabb frekvenciákat, de ha kipróbálod, pár méter sétával el is veszíted a térerőt, szóval az tényleg csak lokális használatra alkalmas, nem országos vagy akár területi lefedettségre.

    "A 900 MHz-et sem terhelik agyon."

    Az alacsony frekvenciákat használják rendesen, azzal adják az alap lefedettséget - azok a legnagyobb érték, pont a Voda kezdte annak idején a 900-ra terelni a 3G-t, hogy 2100-on 4G-t tudjon adni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák