Új hozzászólás Aktív témák

  • #32577792

    törölt tag

    A lényeg, hogy legyen CO2 megtakarítás. Mivel az erőműveink nem éppen korszerűek, azoknak van CO2 kibocsájtása, a napelem értelemszerűen megtakarítást eredményez.
    Arra kell figyelni, hogy pályázat keretében nem lehet extra hasznot elérni, nézik mennyi a fogyasztásod és ha jól tudom +10% (vagy 20%?) lehet az mennyiség, aminek az előállításához kaphatsz támogatott hitelt.
    Ilyen esetben célszerű lehet olyan időszakot választani, amikor netán több villanyt használsz el, ezáltal lehet nagyobbat telepíteni.
    Energetikus kell: elvégzi a jelen állapot számításait, és készít egy tervet, a várható megtakarításról. Ezek után kell letölteni a dokumentumokat, és kitölteni. Amikor én adtam be, akkor még kellett vállalkozói feltételes szerződés és egyéb nyalánkságok. Van egy igen jó ismerősöm az OTP-nél, aki ezzel foglalkozik, így lett 4 hónap. Lassú sajnos. Az ok? Egyszerű, kevesen veszik igénybe, kevesen foglalkoznak vele, kevés a tapasztalat, az MFB feszt módosít még menet közben is és ráadásul ez egy nyűg a bankoknak, de kötelező csinálniuk.
    Egy jó tanács: NE online nyújtsd be az igénylést! Nagyon macerás lesz tőle.

Új hozzászólás Aktív témák