Új hozzászólás Aktív témák

  • tothbe

    addikt

    válasz kiliti #17157 üzenetére

    Azért ne legyünk ennyire életvédelem ellenesek, ha lehet. Ne az legyen az első, hogy a fi relé megkerülését ajánljuk bárkinek, mert az inkább csak egy szükségmegoldás.
    A hivatalos megoldás egy B kategóriás életvédelmi relé a jelenlegi A (vagy ezen esetben vszleg még inkább AC) osztályú Fi relé helyett (bár lehet csak az inverter a B-n és a ház pedig az A-n maradhat, ha az van, AC esetén ez nem javasolt, az AC igazából csak szemétre jó, használni nagyon nem).
    Kétségtelen, hogy a B kategóriás relé 100ezer Ft körüli ára megterhelő lehet, de szabvány szerinti és biztonságos megoldásnak csak ez mondható.
    A Fi relé megkerülése az Inverterrel egyfajta vészmegoldás és spórolás miatt szokták az emberek meglépni. Persze, ha véletlen majd az inverterbe futó vezetékeket fúrják meg vagy zárják rövidre egy fém vízvezeték mellett, akkor jön az, hogy hiába volt fi-relé a házon, mégis áramütés keletkezik amely súlyos, maradandó sérüléseket és akár halált is okozhat.
    Ezzel most nem azt mondom, hogy mindenki azonnal vegyen B osztályú Fi relét, csak azt, hogy tanács esetén a sorrendben mindenképp ez legyen elöl és ne az, hogy okosban hogyan oldjuk meg. Köszi.

    [ Szerkesztve ]

    By(e) Tothbe

Új hozzászólás Aktív témák