Új hozzászólás Aktív témák

  • KillerKollar

    őstag

    válasz Dyingsoul #28339 üzenetére

    Remélem, hogy igazad van, de sajnos a Turingra is ezt mondták sokan.

    A 2080 FE megjelenéskor 800$ volt és alig volt pár %-al gyorsabb egy 1080 Ti-nél, az egyedüli különbség az RTX volt meg a DLSS, ezeket megjelenéskor viszont egy játék sem támogatta, az RTX-ről hamar kiderült, hogy szinte használhatatlan a legtöbb kártyán, hiszen nem azért vesz az ember 800$-os 2080-at, hogy aztán 1080p-ben tolja a játékokat 60 fps-el, a DLSS-nek meg több mint 1 év kellett, hogy beérjen, a 2.0 már nagyon meggyőző, de még mindig kevés játék támogatja.

    A Samsung 8nm gyártástechnológia drágább mint a jelenlegi 12nm-es ami igazából egy feltupírozott 16nm. A memória árak is elég drágák és ezek a pletykált GDDR6X memóriák még húzósabbak lesznek, viszont ha a next-gen konzolok miatt valóban szükség lesz ennyi memóriára, akkor ezt is meg kell fizetni, plusz volt olyan pletyka is, hogy az FE kártyákon csak a hűtés 150$-ba kerül...

    Úgyhogy HA ez mind igaz, akkor egész egyszerűen annyival többe kerül a fejlesztés és a gyártás, hogy muszáj nekik árat emelni, különben buknának rajta. Ami persze megint nem lesz túl szimpatikus húzás a vásárlónak, de legalább ezek alapján most komoly teljesítmény ugrást is kapunk a pénzünkért, nem úgy mint a Turing esetében. És az RTX-nek is végre lesz értelme és nem fogja lefelezni az framerate-et.

    A másik oldalon viszont tisztában vannak Ők is azzal, hogy konkurencia a nagy Navi, talán még nagyobb konkurenciák a konzolok, plusz elég sok ember gazdasági helyzete instabil mostanában, úgyhogy nyilván ezt is számításba fogják venni az árazásnál és csak annyival emelnek árat, amennyivel muszáj. Remélhetőleg. Kicsit több mint 2 hét és kiderül.

Új hozzászólás Aktív témák