Új hozzászólás Aktív témák

  • Livius

    őstag

    válasz SoulReaver #44997 üzenetére

    Igen az első router ad IP-ét a másodiknak is (ami a másik házban tovább oszt AP módban), és minden más további eszköznek is aki a másodikon csatlakozik. Jelenleg még annyit finomíthatsz a dolgokon, hogy az első routerben a második routert állítsad egy lefoglalt/fix IP-re (IP reservation vagy ilyesmi kell, ami MAC címre párosít), amit mindig csak ő kap majd meg. Így szépen mindig azon az IP-én fogod elérni a második router konfig-weboldalát, nem kell kikeresgélni, hogy az első router éppen mit osztott ki neki.

    Amúgy azt kell látnod, hogy mind az első routeren mind a második routeren is folyamatosan az eszközök olyan IP-t kapnak, amiknek az első 3 száma azonos (pl: 192.168.1.X), tehát azonos subnet hálózatban vannak. Így a jó, így tökéletes a beállítás ahhoz, ha mindenféle extra megosztásokat is akartok majd a PC-ék vagy okos TV/cuccok között pl.

    Ha a wifiben még vannak gondok, akkor csak annyit tudsz még finomítani, hogy a wifi csatornákat próbálgatod melyik nem annyira terhelt a környéken. Okos-telefonnal vannak appok, amikkel ezt tudod monitorozni is, hogy hova érdemes állítani. Gyanítom, ha a router tudja a 13-as csatornát, az lesz az igazán jó, ott szinte nem lesz semmi zavaró szomszéd pl, mivel elvileg ezt az EU-ban nem is lenne szabad használni, így sok szolgáltatói router azt nem is tudja, ami nagyrészt az usereknél van manapság.

    Meg még amúgy az 5Ghz-es és 2.4Ghz-es wifi adáson próbálkozhatsz még, hogy melyik jobb (érdemes a nevükben megkülönböztetni melyik az 5-ös melyik a 2.4-es). Ha nincs otthon olyan eszköz ami tudja az 5Ghz-es wifit, akkor persze felesleges ezek tesztelése, érdemes akkor már az 5-öst fullra lekapcsolni.

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Új hozzászólás Aktív témák