Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #1507 üzenetére

    Na igen, épp ez az én problémám, hogy ugyan úgy letölt és visszatölt egy fájt és elvileg hülyeség amit mondtam, de gyakorlatilag sajnos nem.
    Egyébként elég ha kicsit visszanézel, van itt 60-as internet, legalább is speedtest szerint, viszont a valós letöltés 10-20 Mbit/s, de az akkor hogy lehet? Ha van más magyarázatod, akkor szívesen meghallgatom.
    Egyébként de, tudnak ilyet csinálni, ez se lehetetlen, a speedtest-es dolgot meg hagyjuk inkább.
    Nem, a belinkelt képek alapján én azt várom el, hogy teljesítsék az ígért sávszélességet, rosszabb nem lehet, maximum jobb, vagyis nem várom el, hogy jobb legyen. A speedtest-es képeket azért hoztam fel, hogy érdekes mód más szolgáltató tudja teljesíteni azt, amit megígér, sőt még többet is, tehát nyilván a PR is tudja teljesíteni, ha nem azon lennének, hogy minél kevesebbet adjanak minél több pénzért, vagy csak szimplán nem értenek ahhoz, amit csinálnak, egyik sem kizárt, sőt szerintem több mint valószínű.
    Ami pedig az NMHH-t illeti, van olyan opció, hogy nyilatkozhatsz annak a nevében, akinek a nevén a szolgáltatás van, meg igazából szerintem nem az a lényeg, hogy a szolgáltatás kinek a nevén van, hanem hogy ki fizet érte, de teljesen mindegy.
    Amúgy látom nem figyeltél, az egy dolog, hogy mit mutat a speedtest, viszont a valós letöltés csak 16-18 Mbit/s, ami már jóval kevesebb, ráadásul nem véletlenül indították el nemrég a szelessav.net-et, pont azért hogy a szolgáltatók megadják azt amit. Az meg már megint más, hogy elutasítást nem fogadok el, de ilyen esetekre mindig van egy másik út, vagy éppen megoldás.
    Igen, viszont én már ki is beleztem az OS-t (legyen akár XP, Win7, Win8.1 stb.) úgy, hogy semmi se egye feleslegesen a sávszélességet és direktbe csatlakoztam a modemre és sávszélesség ugyan annyi volt.
    Ráadásul érdekes, hogy egyesek meg futó netzabáló alkalmazások mellett is képesek lemérni egy java/flash alapú speedtest-el (amit egyébként nem most találtak ki sebességmérésre, hanem már évek óta tökéletesítik) azt a sebességet, amiért fizetnek, sőt még többet is.
    A másik meg az, hogy épp pár napja, az egyik üzenetváltásunk után emeltek egy kicsit rajta (sőt úgy látom, hogy a modem konfigon is igazítottak egy kicsit) és azóta tudok 19,45 Mbit/s fölé menni, tehát nyilván nem nálam van a probléma, arról nem is beszélve, hogy másnál is elsütik ugyan ezt, természetesen mindenhol más mértékben.

Új hozzászólás Aktív témák