Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz kolivanov777 #1850 üzenetére

    Hogy érted azt, hogy nem megy a net kábelről? IP-t kap a "modemhez" csatlakoztatott eszköz, valamint ha igen, akkor milyen IP-t kap? Mondjuk azt is jó lenne tudni, hogy milyen eszköz van utána, mert ha router, akkor ott is probléma lehet, főleg ha a modem még mindig router módban van, ugyanis a G-s változatú modem nem egy egyszerű kábelmodem, csak ezek az idióták kábelmodemként használják, viszont ha resetelve van, akkor router módba kapcsol és amíg át nem állítják, addig abban a módban is marad és addig ő is NAT-ol, meg ha van mögötte egy router, akkor még az is és érdekes egy dolog lesz belőle.
    A routerben egyébként mi fogad belépéskor? Sok beállítási lehetőség van jelszóváltoztatással együtt, vagy egy sima Status felület fogad, illetve néhány esetben egy üres Administration menüpont (ahol egyébként a modem módjai közötti váltásnak kellene lennie, csak ez trágya szolgáltató kiszedte azt a részt, nehogy már használni lehessen másként is)?
    Egyébként ha minden led világít, akkor valószínűleg van internetkapcsolat, legalább is a modemig, csak egy beállítási hiba okozza a további kapcsolódási problémát. Bár múltkor mikor érdeklődtem az ügyfélszolgálatnál (telefonos) a modem módjairól, akkor csak úgy hallgattak, de lehet megérné felhívni őket, azt hátha utána tudnak nézni a dolognak és ha a modem még mindig router módban lenne, akkor ők fogják és átteszik bridge/modem módban és elméletileg minden úgy fog működni, mint eddig.

    4Grider: Nem tudom, hogy nálad volt-e már probléma a modemmel, de elég sokan mondják, hogy egy idő múlva képes meghülyülni és olyankor még az újraindítás se segít mindig.
    Ez meg ugye nem is egy sima kábelmodem, így több alvó funkció van benne és a folyamatos működés is problémát okozhat. Nálam is volt már probléma, amit a reset megoldott, persze lehet, hogy csak én vagyok olyan szerencsés, hogy mindig valami problémám van a nettel.

Új hozzászólás Aktív témák