Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Én azért nem szeretek főzőcskézni, mert:
- mindig odaégetem, ha meg odaégetni nem lehet, akkor a tetszőleges helyen, ahol a figyelmetlenség miatt el lehet rontani, én elrontom...
- mert 6 személyre kell mindig, ami nem kis meló, tekintve, hogy 1,5 kiló kaja/fővel számolhatunk. (Átlag; én ennél többet fogyasztok egyszerre, a kicsik kevesebbet.)
-
#25954560
törölt tag
ma lecso volt ebedre. a holnapit meg lehet saccolni
-
plus44
veterán
Basszus akkor én itt közútálat tárgya leszek.
16 és fél évemmel kb. mindent meg tudok csinálni, ami ahhoz kell, hogy 1. ne haljak éhen, ha úgy adódna, 2. ha mondjuk anya nem tudna főzni, apa meg elfelejtene hirtelen spagettit és virslit csinálni, 3. az utcára kerülök és csak főznöm kellene.
De viccet félre téve, én mindent megfőzök, sőt, annál még többet is. Szóval vegyétek úgy, hogy semmit nem írtam.
Am. meg igazad van Bog, a konyhapult, elsősorban nem is főzésre van kitalálva, benne sincs a nevében, hogy 'főzés' vagy 'kaja', pusztán a konyhában volt hely neki, így vmi okos oda rakta le.
-
mephi666
nagyúr
erősen gondolkozok, hogy mit egyek ma: nincs igazán ötletem és kacérkodok a gondolattal, hogy rendelek pizzát... de anyagi okokból lehet, hogy inkább lecsó lesz belőle
csinálok egy jó nagy adagot és holnapra is meglesz az ebéd... vagy veszek pár zsömlét és a tükörtojásos-kolbászos szendvics is elég jó
-
mephi666
nagyúr
halat sajnos nem nagyon tudok készíteni... leszámítva mondjuk a mirelit hekkfilét, amit sütöttem már párszor... az isteni kaja
jó sósan... utána meg lehet úsztatni pár liter sörben...
halászlét főzni viszont meg akarok még tanulni valamikor, csak az a baj, hogy elég kicsi a konyhánk és ahhoz nem árt a hely... kb 7m2-en kell elférni... (jah és a konyhabútor meg a tűzhely is sokat elfoglal belőle) na, de majd elvileg max 2-3év és akkor a 35m2-es 1szobást nagyobbra cseréljük... (1+2fél szoba minimum) és ott a konyha is nagyobb lesz szerencsére...#45: mirelit pizza?
amúgy erről az "akkor tanuljunk meg főzni?" beszólásról is a ponyvaregény ugrik be: "akkor most elmegyünk dolgozni?"
-
#25954560
törölt tag
remek iras, grat a szerzonek!
amikor kiderult h a napibetevo pizzazo (ezittareklamhelye) aug.10-23 bezar szabaccsagolni. Parom ketsegbeesetten kerdezte: 'es akkor most mi? tanuljunk meg fozni?'
pedig ket dolgot zsenialisat tudunk kesziteni: bolognai es lecso. ha barki jon vendegsegbe, ebbol a kettobol valaszthat.mod:
tkazmer: tenyleg, en is tanultam hat vagassal krumplit pucolni -
concret_hp
addikt
én teát is csak instantot tudok, de konzerveket verhetetlenül tudok melegíteni
(na jó virsli, szelet sülthús, rizs, kb. a max amit tudok
)
-
joey04
titán
én eddig hülyének tartottam magam a főzéshez, de látom túl kritikus voltam magammal szemben.
-
Daemon09
őstag
Smack levest én is szeretem. Jó írás lett.
-
Mawyx
őstag
válasz
fordfairlane #23 üzenetére
Én is pont úgy szeretem a smacket, tésztának, nem levesnek
Meg is kívántam, de sajnos nincs itthon.
-
mephi666
nagyúr
nekem sem szokta csípni... amikor mentek a könnygázos bulik pesten, akkor hallottam, hogy a piás delikvenseket nem különösebben hatotta meg és innen kezdve hagymapucolás előtt minimum 2-3 felessel kell nyitni és meglesz az immunitás
az előzőleg emlegetett lazactól rendesen csorgott a nyálam
-
tkazmer
addikt
vajon az kórós, ha egy előre fagyasztott pizzát is csak úgy tudok elkészíteni, hogy utána a mosogatógép csak ötszöri mosásra tudja a szénné égett romjait eltakarítani?
na jó, igazából a főzések előkészítésében viszonylag aktívan részt tudok venni, a hagyma ugyanis nem csípi a szemem, a krumplit pedig olyan jól megpucolom, hogy bármelyik négyzet alakú fazék telepakolható lenne vele
-
Borgi
aktív tag
hi
mintha csak magam írtam volna
ui.: nekem a sütőm müködik (én még nem használtam) csak rá van pakolva
a régi hútőm tetejéről száműzött cuccok
az új túl magas hogy rápakoljak
üdv,
Borgi -
Gubro
senior tag
válasz
fordfairlane #31 üzenetére
Mert általános vélekedés, hogy a bor az vörös. Minden egyéb szín nem bor.
-
lorcsi
veterán
ha ilyen a konyhád\háztartásod\ főzési tudásod akkor mitől vagy viszonylag vastag ?
mert hogy a mobilarenás videók alapján nem vagy sovány az fix
hogy csinálod ? -
Csemike
aktív tag
*nyálcsorgat*
Ennél finomabb vacsorát el sem tudnék képzelni egy balzsamos nyári este. És még a chardonnay is be van hűtve...
Nincs szmájli amivel ki tudnám fejezni lelkesedésemet.
Bár a legutóbbi nyáresti lazacvacsorától a kedvesem okádott mint a lakodalmas kutya. Éttermi volt. Én nem hánytam, pedig én ettem meg a hal felét.
-
Gubro
senior tag
válasz
fordfairlane #26 üzenetére
Huhhú, ezzel pár embernél kivered a biztosítékot...
-
fordfairlane
veterán
válasz
juliabrilke #27 üzenetére
Pizzához csakis a kóla passzol, chilis babot nem eszek, halhoz meg mittomén, mit iszok, talán ásványvizet. Nem muszáj minden étkezést piával zárni.
Ízlésről pedig nem vitatkozok, felőlem mindenki azt iszik amit akar.
-
juliabrilke
veterán
Pizzához mit iszol? Hát a chilis babhoz? Egy finom halhoz?
-
fordfairlane
veterán
válasz
juliabrilke #25 üzenetére
Sőt, borból is csak a száraz fehér bort tekintem annak, a többi csak erjedt szőlőlé.
-
juliabrilke
veterán
Bár nem lazacfilé, de azért megteszi. Chiliszósz nincs, mert párom nem csípőset vett. Ezt gyorsan kell pótolni. Krokett helyett sima burgonyát teszünk mellé. Viszont kell még rá valami, aminek nagyon erős, karakteres íze van. Gondolok itt mondjuk nagyon vékony szalonnára vagy sonkaszeletre.
"Utálom a sört." Halk felhördülés.
-
NoLF
veterán
nem fogom elkezdeni ecsetelni, hogy egy nyarat a smack gyárban dolgoztam, mindenki jobban jár
ford: és akkor melegen ittad a sört???? -
fordfairlane
veterán
A smackfőzés remek sport, én is teszteltem. Nagyon kevés vízzel kell főzni, úgy, hogy éppen hogy elérje a tészta tetejét, így a víznek az egyik részét beszívja a tészta, a másik része meg elforr. Főtt tészta lesz belőle, és szerintem így jó, nem levesként. Persze csakis a csípős-marhahúsos, a többi a nyomába nem ér.
a húgom komolyan meg volt döbbenve, amikor konstatálta, hogy nincs sütőm. nincs sütőd??? hogy lehet így élni???
Nekem hűtőm sem volt kb. 2 évig.
Szerk: Utálom a sört.
-
NoLF
veterán
válasz
juliabrilke #21 üzenetére
nekem 25 deka van, bár én magamnak főzök jelenleg, elég is lesz
de azért tudnék mit kezdeni azzal a 2 kilóval is...
némi garnéla, édes chilli szósz... aaaaaaaa
-
NoLF
veterán
válasz
juliabrilke #19 üzenetére
de ételnek is nehezen nevezhetők...
-
juliabrilke
veterán
Próbáld ki ezeket a tasakos tésztákat. Nehéz elrontani őket.
-
NoLF
veterán
akkor csorgassunk nyálat, kérem.
reggel hirtelen felindulásból vettem lazacfilét, most már az is kiderült, mit készítek belőle estére magamnak.
Citromos lazac roston, vele sült paradicsommal
Hozzávalók :
8 szelet lazac
30 dkg (kb. 3 db)
paradicsom
15 dkg fekete olivabogyó
2 teáskanálnyi kapribogyó
1 teáskanálnyi citromlé/citrom leve
2 maréknyi friss bazsalikom
olivaolaj
színes bors
sóA lazacokat sózzuk be, majd tegyük félre 30 percre. Addig a paradicsomokat vágjuk cikkekre, és keverjük össze az aprított bazsalikommal, az olaj- és kapribogyóval, majd alaposan keverjük át kevés olivaolajjal. Enyhén sózzuk, mert a kapri igencsak sós tud lenni. A halszeleteket tegyük tepsibe, szórjuk meg színes borssal. Halmozzuk melléjük a bazsalikomos-paradicsomos ragut, majd toljuk 220 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. 15 perc után fordítsuk meg a halszeleteket, locsoljuk mag a citrommal, majd süssük további 5 percig.
Krokettel és behűtött chardonnay-vel tálaljuk.ebből csak a krokett nem fog megvalósulni, inkább gyártok hozzá pluszba egy kis salit.
-
talmida
Közösségépítő
kiváló készülék arra, hogy üres üvegeket tegyek bele
Egyik fiatal ismerősünk (HU-ban) zoknit tárol a hűtőjében. -
Atlantis
veterán
Le vagy maradva, manapság már a triple channel a menő.
Jó a blogot, Bog, kár, hogy a mobilos cikkeket nem mindig ilyen stílusban írod.
Javaslat a témában: másfélszeresére fejlesztheted főzési tudományod, ha megtanulsz virslit főzni. Felhasználása sokrétű, végsősoron még finom is.
-
EczkE
veterán
a smack nekem is megy
ja meg a pirított kenyér -
ladybug
őstag
Már többet tudsz, mint a Férjem.
Viszont ő segít a mosogatásban, gyakorlatilag az evés utáni mosogatás az ő reszortja.
Szeretek főzni, mert kihívás, mert a gyakorlat során egyre gyorsabban elkészülnek az ételek, és azért is, mert nem esek kétségbe, ha nem megyek boltba és nincs itthon a kamrában valami instant kaja.
A gondot az okozza, hogy kitaláljam, mit is főzzek. Ehhez sokszor kérem a család segítségét, de ők könnyen leráznak azzal, hogy "Mindegy, anya. Hiszen te mindig finomat főzöl." És bizony ezzel egy cseppet sem segítenek, főleg így nyáron, amikor minden nap főznöm kell.
-
eastsider
nagyúr
smack levest én is főztem már xD szerintem tré. mondjuk a leveseket átlalában utálom...
jah tudok palacsintát sütni2 serpenyővel (dual channel
)
-
egy pazar kaja az élet legnagyobb élvezeteinek egyike. persze, mindezt megkapod egy pár étteremben is, de azért azt napi szinten nyomni drága és körülményes. ha van otthon elég alapanyag, akkor ha megkívánsz valamit, 1-2 órán belül már eheted is.
jó dolgok ezek. egyedül mondjuk szar főzni, ez tény. párosan viszont zsír.
-
puttputt
őstag
Hasonlóképp állok a témához/ban...
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Szerintem addig járunk jól, ameddig rendelsz.
Egyébként barkácsolás témakörben lesz hasonló post?
-
mephi666
nagyúr
hehe... jó írás
smack levest 1-2szer ha ettem, de nekem nem nyerte el a tetszésemet... tegnap spagettit főztem... gyártottam hozzá házilag szószt, mert sokkal jobb, mint a bolti és olcsóbb is... (válság van) na, mármost a jókis paradicsomos-darálthúsos-fűszeres anyag tud rotyogni rendesen... kaptam belőle én is a pólómra-hajamba meg a konyha is... most szerintem ha valaki ott körbenézne, kihívná azonnal a helyszínelőket, mert helyből azt hinné, hogy valakit felszeleteltünk
nekem szerencsém van, mert főzni szeretek és úgy-ahogy tudok is... (eddig nem sok kaját kellett kiöntenünk... egyedül a tojáslevest, ami kicsit sűrűre sikeredett és úgy nézett ki, mint egy nagy kondér sűrű-rotyogó hányás) asszony meg mosogatni szeret... be van osztva a munka: én főzök... (amit kellemesen össze lehet hangolni 1 jókis vodkázással-sörözéssel...) aztán együtt megesszük... ő meg utána mosogat...
egyébként egyszerűbb kajákkal nem próbálkoztál? mirelit pizza/spagetti kész öntettel/stb? rengeteg félkész kaja van, amit el sem lehet rontani és kicsit komolyabb alapozást lehetne vele tartani borozás előtt, mint smack levessel
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- IdeaPad S145-14IWL 14" HD i5-8265U GeForce MX110 12GB 512GB NVMe gar
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Pro 13" Retina M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztro / Garancia / Magyar
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest