Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
-
senior tag
válasz Graphics #1203 üzenetére
Nem nagy dolog ( persze ahhoz képest nagy, mint betenni az Airfryer-be a gyorsfagyasztott pékárút és várni 5 percet ). Én évek óta magunknak sütöm itthon a pékárút.
Hétvégente sütök, megy a fagyóba, hétköznap csak kiengedjük és fogyasztjuk.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
-
kola99
tag
Akinek esetleg elég egy kisebb gép , / kis fogyasztással /
a Gorenje AF1409DW 23.900 ft akciósan .
/ Teljesítmény: 1400 W , 3.5 l edény kapacitás / [link][ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Hétvégén rendeltünk egy Xiaomi fryert, remélem a héten megjön, már nagyon kíváncsi vagyok rá.
Itt az utolsó pár hsz-ben néztem, hogy van hozzá ez a tartozék készlet, ami tartalmaz ilyen fazék jellegű cuccot is. Ebben miket lehet készíteni pl?
És mi a különbség ahhoz képest, mintha egy sima pl. Tefal Ingenio levehető nyeles lábast beleteszek?"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Smiro
senior tag
válasz erdey_a #1213 üzenetére
A nem tapadás mentest meg lehet olajozni finoman és jó is. Én a szettet amiatt vettem, mert kellett a két kiegészítő lábas, a rácsok is, a nyársak jól jöttek, de volt, a muffin szilikon szintén hasznos, a papír alapból jó, ha van, a többi cucc ráadás volt. Minőségre meg szerintem semmi baj nincs, összehasonlítva a Philips XXL anyaggal. Igyekszem mosogató gépet kerülni, inkább kézzel mosom el ezeket. Meg nyilván nem szabad megkarcolni, de az sem olyan lenne, mint egy karcos teflonban sütni-főzni. Szerintem.
-
Smiro
senior tag
válasz hentes555 #1218 üzenetére
Ahogy írta Olie... Ott lehet tévedés, hogy ez nem olaj mentes sütő. Ez arra való sütő, hogy ne olajban süss, tehát nem fritőz. Ez airfryer, ami nem zárja ki azt, hogy megkend olajjal a cuccot, de nem abban sütöd ki. Feljebb a smilik erre utaltak, poén volt, de aki írta tudja, mitől döglik a légy
-
hentes555
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
És ha pl. mirelit rántott cuccokat (zöldség, halrudacskák, sajt, stb) csinálok, azokat is meg kell egy kicsit kínálni olajjal vagy csak a rántotthúst?"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
MODERÁTOR
válasz hentes555 #1223 üzenetére
Az elősütött cuccokat nem kell már olajozni, mert általában ezeket olajban sütik elő. A legtöbb rántott cucc, halrudacska, hasábburgonya ilyen, de ha nem, akkor feltüntetik, hogy légkeveréses sütőben ne süsd. De utóbbi esetben sem lesz gond, ha lespriceledd olajjal.
***
-
nagyúr
válasz alton1978 #1235 üzenetére
Hát igen, de amíg a jó pesti levegőt szívom meg ki tudja milyen vizeket iszom, addig nem mindegy? Persze a vidéki víztől kb nagyságrendileg többen lesznek kampecák, de nem érdekes.
Minap vettem egy Tefal serpenyőt, ha hamarabb szólsz, nem gyújtok alá, mert tuti az is oldja a mérgeket. Csak bedobom legközelébb a tojásokat, aztán a napon majd lesz belőle valami!
[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek eMag-on van jobb vétel a Tefal Easy Fry-nél 30k körül?
-
kola99
tag
válasz alton1978 #1235 üzenetére
Én a helyedben inkább a titán-dioxid élelmiszer-adalékanyagtól félnék .
A pékáruk, szendvicskrémek, levesek, szószok, salátaöntetek és étrend-kiegészítők – fehérre színezésére használják.
Az Európai Bizottság betiltotta (E171) rákkeltő hatása miatt. [link]
Szóval mennyi pékárút ettél tavaly ?... és fogsz enni idén július1-ig ?[ Szerkesztve ]
-
elder troll
senior tag
válasz #49155328 #1243 üzenetére
Egyre jobban kezdek én is rászokni a totál zsiradékmentes rántotthúsra, eleinte epés kolléganő miatt csináltam ilyet az irodában, de csirkemell után a rántott karaj is nagyon bejött. Amúgy is ropogósan szeretek mindent is, itthon szoktam rádobni hagymakarikákat úgy, hogy a szélét fedje a csirkemelleknek (kerül olaj a húsra a hagymáról), de irodában nem vállalom be a hagymaszagot. Csak egy hátránya van, hogy még XL-ben is csak két főre való hús fér el egy rétegben, és nincsenek kiegészítőim hozzá. Amúgy is max két főre szoktam sütni, csak rokoninvázió alatt problémás a 20-23 perc/2 fő etetési ráta.
[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
válasz elder troll #1244 üzenetére
Próbáld meg egyszer panírozás helyett sűrű palacsinta tésztába forgatni a húst! Sokkal finomabb, mint a panírozott, mert nem porózus, hanem teljesen zárt felületet képez és az összes szaft, íz a húsban marad. Az ilyen palacsintatésztásat is lehet sütni airfryerben?
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
-
qltsar
addikt
Sziasztok!
3 választási lehetőség között vacillálok AirFryerek közül, mindenhol megvan az előny hátrány, de nem jutok előrébb.
1-2 embert szolgálna ki, sülkrumpli egyáltalán nem, vagy maximum szökőévenként lenne benne készítve.
Főként csirkemell (natúr, de akár ragu szerű is, amennyiben képes rá az eszköz), szárny, comb, sült / párolt zöldségek, ritkán hal, valamint ahogy olvastam akár még egy chilli con carne is elkészíthető benne.
Sütemények, tésztás ételek egyáltalán nem lennének vele készítve.Részletesen a Xiaominak néztem utána, de a következő 3 versenyző közül szeretném meghozni a döntést, amennyiben 30.000 Ft környékén nincs jobb választás.
Xiaomi AirFryer 3.5L
Goernje AF1409DW 3.5L
SilverCrest SHFD 2150 A1 XXL 5.2L - Elméletileg ez szokott lenni Lidlben 24.000 Ft környékén. Az itt olvasottak alapján szinte teljesen biztos, hogy best-buy lenne, de sajnos ez ahogy írjátok lutri, hogy van e vagy sem.Ha esetleg tudja valaki, hogy Budapesten [belső kerületeiben elsődlegesen] melyik Lidlben szerezhető be, vagy esetleg látta a napokban, azt megköszönném, mert akkor el is dőlt igazából.
Végigolvasva a topicot, talán nagyobb dilemmában vagyok, mint előtte, szinte biztos voltam a Xiaomiban .
Köszönöm előre is !
-
erdey_a
őstag
szerintem neked egy serpenyő \ wok kell.
én aztán mindent is sütök az airfryerben, de a fő irány akkor is a krumpli \ krokett vonal marad. ez az, ami kifejezetten ebben készíthető el olaj nélkül.
egy natúr hús, vagy zöldség elkészítése ettől egyszerűbben is megoldható. nyilván ebben is, csak ha másra nem kell, akkor ez szerintem ágyúval verébre.rotyogós ragut én nem csinàlnék benne, az fix, mert nincs fedő a cuccon, aztán lehet takarítani a gépet, meg szellőztetni a házat a fűtőszálra égett szósz miatt.
egyszerűbben: ebben sütni kell, nem főzni.Vérboci
-
erdey_a
őstag
sütni, grillezni azt kérem lehet. az jól működik.
bevágsz egy egész csirkét egy órácskára, félidőben megfordítod és öröm boldogság.
ugyanez combbal, csirkemellel, baconbe tekerve, vagy valami páccal kenve, vagy akárhogy.aztán ha valami ragu is sikeredik fájdalommentesen, akkor te leszel a témában a topik úttörője
a típusra is reflektálva, én kivárnám a Lidl sütőjét (vagy az Aldiét). Persze könnyen pofázok a várakozásról, mert van már sütőm. Szóval ha elkapna a láz és most akarnék venni, és nincs lidlis, akkor megvenném a legolcsóbb legnagyobbat.
[ Szerkesztve ]
Vérboci