Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
-
Dan-szan
senior tag
Meglepődtem én is de teljesen puha lett, az elején 185°C-n a végén 200°C-n. Az idővel bajban vagyok mennyi is volt, elindítottam az egész csirke programot ami 40 perc ha jól emlékszem időnként ránéztem megforgattam a végén pedig kapott egy kis pirítást.
Következő alkalommal írni fogom, hogy meglegyen.Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
senior tag
Nah, ma sütöttem 3 kg oldalast 5 részletben
Este bekenegettem zúzott fokhagymával összekevert mustárral, sütés előtt ment rá só, vegeta, bors, zsálya.
160 fok 15 p, majd fordít és megint 160 fokon de csak 10 p, majd visszafordítva további 5 perc. Ennél magasabb hőn inkább égett, mint sült. Szilikon kosárban sütöttem.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Smiro
senior tag
Sajnos a mai technikai színvonal mellett olyan árut gyártanak az autótól az elektromos fogkeféig, ami egy nagy adag szar és csoda, ha 1-2 évet kibírnak. 2 év már rizikós garancia vállalás, így aztán nagyon megnézik, hogy mitől romlott el, és hogyan oldják meg a javítást, cserét. De ez mindenhol így van. Ami gondom volt, azt megoldották eddig. 2x például kézi porszívót cseréltek szó nélkül. De 2 hét eltelt az ügyintézéssel. Hét ez ilyen világ
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
Azt max. salátákhoz, esetleg főzéshez használd.
Sütéshez sima olívaolajat szabad. Az extraszűzben a magas hő hatására káros vegyületek képződnek.
[link]
"Extra szűz
Mostanában az a trend hogy mindenhez extraszűz olíva olajat kell használni, pedig a szakértők szerint nem mindenre alkalmas. Főzéshez például kár elpazarolni ezt a drága olajat, mivel alacsony az égési pontja - már 165 fok felett égni kezd, hamar elveszíti ízét és valódi értékeit, ha főzünk vele. Az extraszűz olíva olaj nyers fogyasztásra való, salátákba, kész ételek kiegészítésére, hogy érvényesüljön valódi íze.Sima vagy általános olíva olaj
A nem extra szűz olíva olaj alkalmas főzésre és sütésre, akár magas hőfokon is, mivel jóval magasabb az égési pontja az extra szűznél - 240 fokon ég. Ha ízesített olajat készítünk, akkor is ezt a fajtát érdemes választani."[ Szerkesztve ]
-
Andreaspasco
junior tag
Ja, a gyerek, akkor az más. Az sajnos nagy odafigyelést igényel.
Mi is az a lecitin?
A lecitin (már néven foszfatidilkolin) egy természetes, zsírszerű anyag, a foszfolipidek egyike, semleges és poláros lipidek természetes keveréke. A sejtfal fontos építőeleme, szükséges az emberi szervezet élő sejtjeinek optimális működéséhez, kiemelt szerepe van a csontvelő, az idegrendszer, a szív és a máj működésében, jelentős mennyiségben található a sejtmembránokban, az izmokban, az idegsejtekben és az agyban. A lecitin többek között segíti a zsírok és a koleszterin szállítását a vérben, és a zsírok feldolgozását is az epében. A kereskedelemben többféle kiszerelésben (folyadék, drazsé stb.) kapható, más anyagokkal kombinálva, illetve tiszta alkoholban feloldva.Miben található?
A táplálékaink közül természetes lecitinforrások a növényi olajok (például a szója, repce, len és napraforgó), a hüvelyesek (lencse és borsó), a kukorica és búzacsíra, a teljes kiőrlésű gabonafélék, az állati eredetűek közül pedig például a máj, a tojássárgája, a tej. A szója különösen gazdag lecitinben, nem véletlen, hogy az étrend-kiegészítőként kapható lecitinkészítmények legfontosabb alapanyaga a szója. A lecitin fogyasztásához kapcsolódó mellékhatás nem ismert, túladagolásának veszélye sem áll fenn. A természetes lecitinnel évente több, 3-4 hétig tartó kúrát is végezhetünk. A kereskedelmi forgalomban kapható lecitin (foszfatidilkolin) javasolt adagja 3-7 gramm naponta. Egyes felszívódási zavarok esetén kellő óvatossággal adható, mivel a foszfatidilkolin kiegészítés hatására hasmenés, zsírszéklet jelentkezhet.
(B)
Mi a szerepe?
A lecitin a szervezet szinte valamennyi funkciójában részt vesz. Fő alkotórészei a kolin és az inozitol. A kolin számos élettani folyamatban játszik szerepet, így például foszfolipidek alkotórésze, az acetilkolinnak nevezett idegi átvivőanyag szintézisének kiindulási vegyülete, valamint metilcsoport átadó. Az inozitol a kolinhoz hasonlóan "zsírégető" hatású, megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és felgyorsítja azok eltávolítását. Kísérleti eredmények mutatnak arra, hogy a lecitin bevitel képes a szérum-koleszterinszintet csökkenteni. Ez a hatásmechanizmus azzal a feltételezéssel magyarázható, hogy koleszterin szövetekből való eltávolításáért az LCAT nevű enzim a felelős. A lecitin segíti az A- és a B1-vitamin felszívódását. Ezen kívül gyakran emlegetik mint az idegek táplálékát: szellemi és fizikai kimerültség esetén elősegíti a szervezet regenerálódását, javítja a memóriát és a koncentrációképességet. Mivel a sejtek felépítésében is szerepet játszik, hatására nő a szervezet teljesítőképessége. Csökkenti a koleszterinszintet, mert az emulgeáló tulajdonsága révén a koleszterint és egyéb lipideket elegyíti a vízzel, így azok kiürülhetnek a szervezetből. Tisztítja az érfalakat, erősíti a szívizomzatot, hozzájárul az egészséges vérkeringés fenntartásához, májvédő hatású, elősegíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását és védi a gyomor nyálkahártyáját. Mivel étrendünk általában a szükségesnél jóval több zsírt tartalmaz, szinte minden ember számára nélkülözhetetlen lenne a lecitin.Kutatási eredmények
Vizsgálatok folynak a lecitinnek, illetve a benne lévő kolinnak a daganatos betegségekre gyakorolt hatásáról, de ezek még kezdeti szakaszban vannak. Állatkísérletekben a kolinhiányos étrenden tartott állatokban a máj rákos elváltozását figyelték meg, míg a kellő mennyiségű kolin májvédő hatásúnak bizonyult. Az amerikai prof. dr. Bernard F. Szuhaj kutatásokat végez a lecitin hatásairól. Tapasztalatai szerint vérnyomás-csökkentő, vérkeringést javító, epe- és májvédő, idegerősítő hatása van. Kutatások folynak arról is, hogy egyes neurológiai eltérések esetén és az Alzheimer-kór kezelésében is terápiás értékű lehet.(/B)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tippmix
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motoros topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...