Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Ok, köszönöm. Én is nagyon soknak találtam a 30 percet.
Próbálom akkor az AVIKO steak burit legközelebb 15 percre, és akkor megnézem milyen lett.
Halrudak 15 perc. Köszönöm.Panírozott dolgokra mi vált be? Fok, idő. Pld panírozott csirke comb, szárny... ?
Olaj spray-t szoktatok használni? Van itthon egy extra szűz oliva olaj spray
Teljesen új vagyok a forrólevegős sütésben, minden infót szívesen veszek..:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Köszönöm az infókat.
Ez most egy AVIKO "Steak Fries" volt , jó volt ízre teljesen, de a gyári "frozen fries" beállítás 180fok/30 perc sok volt neki, túlment.
Rántott sajtra én is kiváncsi lennék milyen lesz, megosztod az eredményt majd ?
Nagyon szeretem, de fritőzben macerás, kilyukad, stb...Runo: Nekem most egy ilyan van otthon, a Duna Panda-ban vettem :
.:. bl4ze .:.
-
Acheron
őstag
Nagyon köszönöm a tippeket, szerintem ezekre én is beruházok (a grill készletet már kinéztem). Várom, hogy kipróbálhassam ezt a csodát - bár nagyon szeretem a hagyományos főzés minden módját, de biztos vagyok benne, hogy ő is érdekesen fogja tarkítani a hétköznapok kulináris élvezeteit. A "kétzónás" sütés külön plusz, így teljes menüt is lehet készíteni gyorsan - ez hétköznap ajándék, főleg, ha nincs utána két napig olajszag (nappali -konyha egyterű, így ha odacsapok a főzési tudománynak, azért azt érezni mindenhol ).
-
erdey_a
őstag
én sem vagyok benne biztos, hogy a márkára fizetnék felárat, de akkor mire? pláne ennyit ebben az esetben.
aldi lidl gépekre van 3 év garancia. megvan a teljesítmény is és az űrtartalom is.
még a tisztíthatóságuk is jó (nem úgy mint azon típusoknál, ahol nincs külön kosár, csak a "fiók" egyben)
én nem látok többet ezekbe a készülékekbe, mint amik.nekem ugye princess van, és bár minden forintot megért, ha beadná a kulcsot, akkor a legolcsóbb legnagyobbat venném helyette. mindegy melyiket.
Vérboci
-
elder troll
senior tag
Kisebb panírozott csirkemelleket 5-6 percig elősütöttem alacsony hőfokon kacsazsírban, és kihűlés után vákuumfóliázva ment a fagyóba. Kiolvasztás után a krumpli tetejére rakva kb egyszerre sülnek meg, értelemszerűen forgatni kell.
Szóval krumplival is ki lehet támogatni, csak kell egy kicsi "előny" a húsnak.[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
Az megfogná a zsír és a szennyeződések nagy részét. A jelenlegi mennyiség töredéke kerülne a fűtőszálra és a ventilátorra.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Smiro
senior tag
Hát akkor majd én jelentem a helyzetet, ha addig senki. A kínai volta miatt nem aggódom, mert ugye minden ott készül. A rács az egyforma lehet, a tál már valóban nem biztos, de talán ha kibír egy-két évet, inkább így kuka, mint darabonként 12 ezer körül. Inkább a méret aggaszt, de remélem jó lesz.
-
Ajándékok
aktív tag
Miután olajat öntött ki a kolbász alól szerinted 100% volt, hogy csak elírás?
A "Philips"-et máshol gyártják? Más technológiával? Gyártás után nem csomagolják, hanem előbb kimossák? Ha bármelyik kérdésre nem a válasz, én kiégetném használat előtt.DefJamHUN: A füstölés esetleg a túl magas hőmérséklet eredménye is lehet.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
fant0mi
addikt
Lidlben, Aldiban kapni ilyen "prémium" húspogácsát is, 2 db van egy tálcán, drága is mint a fene.
Az egyik (nem emlékszem melyik) 100 százalékos hús, az nincs fűszerezve, azt sózom, borsozom. A másik az csak 98 százalékos, mert az már be van fűszerezve (só, bors, semmi más).
Szóval jó nagy parasztvakítás, én sem vettem többször, hanem inkább darált marhahúst. Ki kell formázni, és hűtőbe tenni, hogy kicsit összeálljon, ne essen szét.
Ezek a kilós gyáriak nekem nem finomak, mert kb fasírtok.
Igaz, hogy ezekből sül ki egy kis véres húslé, meg faggyú. Hamar el kell mosogatni utána.[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
+1
Tojás sem kell, simán összeáll anélkül is sütés közben. Ha az egyik oldala már átsült (pár perc max...), megfelelő lapáttal fordítva már nem fog szétesni.
Só + bors is csak kívülről, közvetlenül sütés előtt (bors szigorúan frissen őrölve)
Marhahúshoz viszont valóban kell a fent említett faggyú, anélkül nagyon száraz tud lenni.
Ha valaki (bármiért) nem eszik marhát, és sertésből készít húspogácsát, ott nagyobb zsírtartalmú darált hús (min 30%), vagy (füstöletlen) szalonna is szóba jöhet.
Ejj, de rákívántam
Ellenben most kolbász és hurka sütés következik a masinában, ezt még nem próbáltam. -
rucsok
csendes tag
+1
de én sütőben legfeljebb fasírtot sütnék.. jó hamburgerhez elengedhetetlen hogy "barnára kérgesedjen" a húspogácsa felszíne (Maillard-reakció), ez csak sütőlapon/serpenyőben fog működni, én itthon elég jó eredményt érek el egy öntöttvas serpenyő-kőműves kanál kombóval.
[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
Elvileg azért kell, mert folyamatosan 40 °C-on kell tartani a megfelelő minőség érdekében. 8 órás egy ilyen program, őszintén szólva, nem hinném, hogy megéri.
Aszaláshoz 60°C és 4 óra kell, az talán kevesebb energia, de nem tudom mennyire megérős.
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
elder troll
senior tag
Ez azért erős volt, nem kell leszólni a nóném cuccokat (pl.: princess ).
~64-ért a jelenlegi helyzetben megéri az XXL, lassan 2 éve vettem 40%-os akcióban 45-ért az XL-eket, és azóta még annyit sem ér a pénzünk.
Szóval ha tönkremenne az XL, akkor gondolkodás nélkül venném az XXL-t 64-ért.
De ez pénztárcafüggő is lehet, mert ha nem lenne philips-es tapasztalatom, akkor élből a 24444-es lidlis sütőt venném. Úgyhogy érdemesebb úgy fogalmazni, hogy nekem megéri.
Kb csak a rizst nem ebben csinálom.[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
őstag
két okot írtam. az egyik, hogy olcsóbban is hozzá lehet jutni ugyanezen géphez, tehát a linkben szereplő nem éri meg. hiszen drágább.
a másik ok, hogy ugyanazt a tudást amit a philips kínál, más márkák jóval olcsóbban kínálják.
természetesen kíváncsi vagyok, hogy mi az a plusz, amit a philips ad a (z akciósan is) dupla árért.
és komolyan érdekel, csak ne csináljunk belőle "drágán vettem, ezért önigazolás kell" műsort.
egy szóval nem mondtam, hogy a philips ne lenne jó, de hogy nem "kétszer jobb", mint bármelyik 30-40 ezres, az fix. márpedig ha ez így van, akkor nem adható rá "megéri" plecsni.
(de természetesen le is zárható a diskurzus egy "mindenki azt vesz amit akar" jokerrel.Vérboci
-
OPiiPO
addikt
Az Aldis és Lidlis cuccok mióta esnek a noname szar kategóriába Rendes gyártó van mögöttük, jók a garanciális feltételek, sokan használják megelégedéssel innen a topicból. Attól hogy lehet kétszeres áron Philipset venni, a feleárban kapható megoldás még nem lesz noname szar. Szerintem.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Smiro
senior tag
Részben ez is indokolta a vásárlást, meg mielőtt vettem, talán épp tőled is érdeklődtem. Egyébként kínai boltból van egy lélektani határ, ami felett nem vásárolok. Legutóbb lakás riasztót vettem, 11 levélváltás után kaptam vissza a pénzem, mert rossz terméket küldtek. 28 ezer volt a Blitzwolf, mielőtt a mi az olcsó dologba belemennénk, itthon az 45+. Szóval itt azért mivel elektronika is van benne, nem csak egy ventilátor és izzó vasdarab, megnyugtatóbb a 2 év. Aldi-Lidl talán 3 évet ad, az is jó opció nyilván. Fél éve még az XXL méret nem volt mindenhol elérhető. Most hirtelen nagy lett a kínálat.