Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
Sikerült rá megoldást találni, ha nem is ilyen mértékűt, de 60k -t (nekem) nagyon megért, behúztam.
Kíváncsian várom az első "találkozót". Az eddig olvasottak alapján remek kiegészítő gyors fogásokhoz, főleg panírozott ételekhez, amit az olajszag miatt eddig inkább hanyagoltam, pedig nagyon szeretem ezeket.
Van esetleg olyan kiegészítő, ami a hétköznapokban is hasznos, és érdemes beszerezni hozzá? -
Acheron
őstag
Nagyon köszönöm a tippeket, szerintem ezekre én is beruházok (a grill készletet már kinéztem). Várom, hogy kipróbálhassam ezt a csodát - bár nagyon szeretem a hagyományos főzés minden módját, de biztos vagyok benne, hogy ő is érdekesen fogja tarkítani a hétköznapok kulináris élvezeteit. A "kétzónás" sütés külön plusz, így teljes menüt is lehet készíteni gyorsan - ez hétköznap ajándék, főleg, ha nincs utána két napig olajszag (nappali -konyha egyterű, így ha odacsapok a főzési tudománynak, azért azt érezni mindenhol ).
-
Acheron
őstag
Bár már kedden (villámgyorsan) megérkezett a készülék, ma volt időm ki is próbálni. Első körben csak egyszerűbb ételekkel próbálkoztam: rántott mindenféle. Miután a család a frissen panírozott ételek mellett tette le a voksát az előpanírozott fagyasztott cuccok helyett, gomba, karfiol és csirke alsócomb lett a kiválasztott. A gombát a szokásos liszt- tojás - morzsa kombóval paníroztam, a karfiolt előfőztem / pároltam kissé. A combok sózás után lettek panírozva. Első körben a gombák mentek be 15 percre, 180 fokon. utána gomba és karfiol vegyesen, szintén 15 percre, de 200 fokon. Utóbbiak szebben megpirultak, nem ártott meg a +20 fok. Végül a combok kerültek be, 30 percre, 180 fokon úgy, hogy kb félidőben megfordítottam őket. Minden esetben sütés előtt átkentem a sütnivalókat olajjal (Ollie javaslata szerint), egy ecset segítségével (felírtam, hogy kell egy olajpermetező)
Az eredmény elsőre meglehetősen kielégítő - roppanós külső, lédús belső minden tételnél. A combtól tartottam, de remekül átsült, csak úgy jött le a csontról a husi, miközben finom, omlós maradt, roppanós bundában. A második tételnél (gomba + karfiol, 200 fok, 15 perc) itt ott mintha kissé túlsült volna (de a belseje nem száradt ki!), így azon még majd kell kicsit kísérletezni. Két dolgot kell kiemelnem: 1, amíg betoltam a kajcsit, és sült, nyugodtan csinálhattam bármi mást, nem kellett felette állni, kavargatni, stb, 2, Semmi kellemetlen szag nem lengte be a lakást. Minimális ételszag jött, nyilván (szép is lenne a főzés, ha nem éreznénk az illatokat), de a rántott ételekre jellemző olajszag egyáltalán nem volt (van) jelen.
Mindent összevetve a bemutatkozó jól sikerült, eddig tetszik. Ha leváltani nem is fogja a hagyományos tűzhely - sütő kombót (imádok főzni, mindenféle módon), remek kiegészítő lesz a konyhában, főleg, ha vendégeket várunk.
A rácsot már tuti beszerzem - szupi lett volna, ha két szinten tudom sütni a cuccokat - ez mindenképpen kell majd. -
Acheron
őstag
válasz MittuDomain_ #607 üzenetére
Én még nem próbáltam (de fogom, szeretjük ezt a csemegét), de itt van hozzá recept: Fűszeres padlizsánkrém Philips Airfryerben készítve
-
Acheron
őstag
-
Acheron
őstag
válasz Nirvatti #813 üzenetére
Ha mindenütt 17.777 van hirdetve, de a boltban 19.999 -ért akarják adni (bármit is, nem konkrétan ezt a terméket), azért egy kérdést megér, hogy egyébként mit egyeztettek ezzel kapcsolatban a fogyasztóvédelemmel. Ott nagyon szeretik az ilyen eseteket - jó pénzt hoz a konyhára
[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
Ezzel csak egyet tudok érteni. Oldalsó lyukak nélkül is tökéletesen teszi a dolgát, a dróthálós alj pedig egyrészt teflonos, másrészt külön is kivehető, így roppant egyszerű a tisztítása.
Azt persze nem tudom, hogy a Lidl készülékében kivehető -e. Ha nem, akkor valahol érthető az aggály. -
Acheron
őstag
Főleg, hogy a (személyes) tapasztalatok alapján a kézzel gyúrt és sütőben kisütött kenyeret megközelíteni sem tudja Van itthon (talán komolyabbnak nevezhető) gyúró gép, de még az ő gyúrása után is érdemes kézzel átgyúrni (a kéz hőjét egy gép nemigen képes átvinni), igazán jó házi kenyeret én még csak így tudtam készíteni (a gépiben mindig volt egy ilyen "sűrűtészta" érzésem.)
[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
+1
Tojás sem kell, simán összeáll anélkül is sütés közben. Ha az egyik oldala már átsült (pár perc max...), megfelelő lapáttal fordítva már nem fog szétesni.
Só + bors is csak kívülről, közvetlenül sütés előtt (bors szigorúan frissen őrölve)
Marhahúshoz viszont valóban kell a fent említett faggyú, anélkül nagyon száraz tud lenni.
Ha valaki (bármiért) nem eszik marhát, és sertésből készít húspogácsát, ott nagyobb zsírtartalmú darált hús (min 30%), vagy (füstöletlen) szalonna is szóba jöhet.
Ejj, de rákívántam
Ellenben most kolbász és hurka sütés következik a masinában, ezt még nem próbáltam. -
Acheron
őstag
válasz fant0mi #1066 üzenetére
Köszönöm!
Láttam, ettől a képtől kaptam kedvet hozzá
Én most simán rácson sütöm (bár van már "tepsi" is hozzá)
Alul a hurkák, felül a kolbászok (elválasztó rács is van már), így a kolbászzsír rácsoroghat a hurkákra. 180 fok, 2 x 9 perc a terv (félúton forgatással). Közben külön párolok egy kis savanyú káposztát köretnek. Bár gondolkoztam, hogy káposzta alulra - kolbász - hurka kombó felülre verzió legyen -e, de akkor tuti két adagban sül ki. -
Acheron
őstag
Airfryer az, csak olajsütőnek írják az Emagon.
Valószínűleg azért, mert a Tefal oldalon is abba a kategóriába tették.
De a saját honlapján írják, hogy olaj nélküli fritőz, illetve a használatijában is csak annyi olaj van, amit rácsorgatsz a behelyezett ételre (már ha akarod). -
Acheron
őstag
válasz elder troll #2058 üzenetére
Akcióban, kuponnal 80 - 90 körül fogható az XXL.
Nálunk csak három tagú a szűk család, de még ezzel, és a külön beszerzett sütőtér elválasztóval is van, hogy két körben sütöm ki benne az ebédet / vacsit. Én a nagyobb mellett vagyok ezen okból.
Igen, a videón látható módon a rács könnyen kivehető, külön mosható. Semmilyen morzsaberagadásról nem tudok beszámolni. Minden része mehet a mosogatógépbe - bár én az alsó, műanyag zsírfogó betétet inkább kézzel öblítem el, az anyaga olyan, hogy a mosogatógép (legalábbis nálam) nem mossa el szépen.
De mivel nem teflonos (= érzékeny), hanem sima műanyag, kézzel is pikk pakk elmosható - a többi meg tényleg mehet a gépbe. -
-
Acheron
őstag
Én nem mondtam, hogy 2 év után nem lesz gond, sőt, ha lesz, akkor az valószínűleg két év után lesz. Több olyan nagynevű gyártó termékével volt "szerencsém" találkozni, ahol a garanciaidő lejártát követően szinte óramű pontossággal adta meg magát a technika.
Lehet itt is így lesz, lehet nem. különösebben nem izgat, mert ráhatásom nincs azon túl, hogy szakszerűen tartom karban a gépeket - max az ilyen gyártók termékeit nem veszem meg még egyszer.
Nekem 9650/90 készülékem van. Ezt használom, ismerem, jónak tartom.
Sem rá, sem lebeszélni senkit nem akarok (nincs érdekeltségem a Philipsnél ), max elmondom a tapasztalataim, ha szóba kerül. Hogy jobb -e vagy nem az egyéb készülékeknél, nem tudom megítélni, mert azokhoz nem volt szerencsém.
A többi Philips modellt szintén nem ismerem, a 9867/90 -et nézegettem még anno, így arról annyit tudok, hogy van benne "inteligens" elektronika, ami a behelyezett étel mennyiségétől és minőségétől függően szabályozza a hőmérsékletet és az időt - bizonyos programoknál. Nekem ez olyan extra volt, ami még akkor sem érdekelne, ha minden szava aranyba öntött igazság is lenne - de hogy az -e, nem tudom ellenőrizni, olyan mértékig sosem érdekelt, hogy teszteket kezdjek olvasni róla. Simán lehet marketing is. Ilyen formán (no meg a már akkor is jelentős árkülönbség miatt) nem is ezt rendeltem meg anno.
A 9765/40 még nem volt kint, ha jól emlékszem, de elnézve a leírását, ez max egy plusz tartozékkal (nagy sütőedény) tud többet az enyémnél, ami bármikor beszerezhető utólag, akár az eredeti a Philipstől, akár kompatibilis modellek jóval jobb áron pl Aliexpressről. Sokszor pedig csak a szín más, pl a 9870/20, ami fehér, de másban ugyanannak tűnik, mint a 9867/90
De ezeket az infókat bárki megtalálja, aki felmegy akár a Philips oldalára -
Acheron
őstag
válasz erdey_a #2115 üzenetére
Egyetértek, "technológiai" baki lehet, hagyni kell időt a belső részeknek is az átmelegedésre.
Lyukacsos sütőpapírt én ott használok, ahol valamiért ragacsosabb a megsütendő étel felülete (pl lágy tésztabundába forgatott húsok), mivel ezek hajlamosak beleragadni a rácsba sülés közben.
#2114lala666: Ez is igaz, többnyire én is csak rutinból forgatom félidőben az ételt, nem feltétlenül igényli.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tyű-ha! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- The Last of Us Part I Ps5
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5580 - i5-G6 I 8-16GB I 256 SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Garancia