Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Telefonhívások:
    Valamiért nem működik a T-Mobil HU VoLTE. Érdemes lenne EU-s ROM-ra váltanom Global-ról (vagy a Global-ból újabbra, mint amit magától megtalál 11.0.5)?
    Vagy csak nézzek utána, hogy milyen APN-t kell kézzel hozzáadnom IMS-ként?
    Ha rendszer verziót váltok, akkor kötelező a /data reset, vagy mehetnek oda-vissza a verziók?

    GNSS:
    Próbálgattam ma egy kicsit, bár némileg felhős, de szabad ég alatt. Elsőre ennek is kb. ugyan olyan ~3m a becsült GNSS pontossága, mint a papíron sokkal butább Galaxy A3-nak (az még csak GPS+GLONASS és EGNOS, még nincs GALILEO), pedig bekapcsoltam a fejlesztői menüben, hogy mindig használja az összes elérhető GNSS műholdat (az A3-on Android 8.0-al még ilyen opció sem volt). Valamiért nem látja (vagy legalább is jelzi a szoftver) azt a két EGNOS műholdat, amit a Samu igen (bár, ha okosan használná az E5a-t, akkor nem is lenne akkora jelentősége, és az A3-nál sem derült ki, hogy csak N+1 holdnak fogja be őket, vagy letölti és használja az SBAS adatokat - amiket mondjuk akár mobilnetről is lehúzhatna egy telefon).
    Persze az lenne az igazi teszt, ha odatenném őket egy ismert pontra, aztán elvinném őket egy másikig egyenes vonalban és kirajzolnám a görbéket is.

    Töltés:
    Van esetleg valami rejtett diagnosztikai menü, ahol a QuickCharge monitorozható?
    Azt nézegettem érdekességképp, hogy a noti USB 3.1 Gen2 Type-C portjából (ami elvileg PD 2.0, bár ezt még nem tudtam rendesen tesztelni semmivel) ugyan ilyen kábellel (nem emlékszem, hogy pontosan mit tud, de a legkisebb PD spec. is tud 15W-ot, ez papíron talán 36-ot) csak ~1 A töltést ír ~4.2 V-al (tehát ~4.5W). A saját (rövidebb) kábelével, ugyan ennek a notinak a Type-A portjából már ~1.4 A csorog ki ~4.2 V-al (biztos, hogy a kábelhosszak/minőségek miatt, a C kábel nagyon hosszú).
    Ez eddig kb. ugyan az, mint a QC nélküli kis Samsung.
    Bár közben leesett, hogy ez is csak USB 2.0-ás telefon, mert ~25MB-vel tud file-t másolni.
    De a QC4+ elvileg PD 2.0 kompatibilis, ami független lehetne az USB sebességtől. :F
    A gyári töltővel + kábellel pedig most ~1.8 A-t ír ~4.3 V-al (~7.7W, az elvi max. fele). Ez talán több lenne, ha nem ért volna már 75% fölé az akksi a megelőző játszadozás alatt, mire ideértem.
    (Ez mind csak az AccuBAttery a Play áruházból, nem közbekötött mérőműszer!)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák