Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz mikrofon #21484 üzenetére

    "Pedig egy jól megválasztott FF rendszer lehet kicsi is."

    Egy jól megválasztott KF rendszer is lehet kicsi (Mamiya 6 + 50 f4 összecsukva).

    Másrészt, a rendszer nem gép és egyetlen obi (akkor nézhetnénk az RX1-et is, hiszen az is FF 35-ös obival, vagy a Fuji GW-ket, Mamiya 6 és 7). A m4/3-os szettem általában 9-18, 20, 45 obikból szokott állni - FF fronton csak az UWA zoom térfogata és tömege több, mint ezek összesen.

    "melyik MFT lencsét állítanád Párba mellé?"

    Pana 20 f1.7 - ugyan 35 helyett ekv. 40, de kicsi, könnyű, nyitva is éles középen és kis rekeszeléssel a szélén is; és nem mellékesen rendszeresen találni használtan 60-70k között.

    "Mint ahogy leírtam, csak azt éppen nem idézted"

    Lehet a 16-35 f4 és 9-18 f4-5.6 méretét is nézni; vagy 15 f1.7 vs 28 f2

    "Azt azért remélem tudod, hogy a Sony-s változat mi mindenre elég és ehhez képest az Oly-s meg semmire....."

    "Semmire" :) A hiba az Ön rendszerében van. Voltak képeim az index.hu-n, amiket hosszabb tele híján EM5 + 14-150-essel lőttem.
    A Pana 35-100 egy meglepően pici, de egész korrekt kitobi, kiválóan alkalmas nappali turistás és tájképek készítésére - és van, akinek pont csak ennyi kell. Pl. én is többnyire az UWA és normál közötti tartományban mozgok, időnként kistelével -- de néha jó lenne valami hosszabb, amit jelenleg 85-ösből kivágással oldok meg, de a végtelenségig azt se lehet croppolni.

    "Eleget olvastam már a Milyen vázat vegyek topikban"

    Nem olvasom azt a topikot, csak egyszer-kétszer néztem be - és látom, hogy azért a másik véglet is megvan, méltánytalanul lesajnáljátok azt a rendszert.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák