Új hozzászólás Aktív témák

  • deny330

    aktív tag

    válasz Bogyó bá' #30791 üzenetére

    +(#30792) Rapid136 Köszi srácok a magyarázatot, sokat segített. :R

    (#30793) csacsi77 A hispan oldal linkért külön köszi, olvasni fogok itt pár cikket még úgy érzem. Találtam egy ilyen "ultimate lens" listát mind APSC, mind FF vázakhoz időközben. Én azt hittem, hogy sokkal kevesebb natív lencse van Sony FF gépekre, eddig azért nem is nézegettem ezeket.
    Az az A7RII fent van jófogáson is, már át nyálaztam az itteni topicot és a cserélhető objektíves gépek topicát is, meg egy halom YT videót is néztem róla. :DDD Őszintén szólva nekem nagyon tetszik, csak a 400k-s árával nehezen tudok megbarátkozni, illetve azzal, hogy 80mb körüli fájlokat csinál tömörítetlen raw módban. Az a baj nincs igazán szükségem ekkora méretű és felbontású fájlokra. Okés, lenne tárhelyem ezeket hova rakni, a croppolás miatt jól is jönne néha, de ha több expóból akarok összerakni egy éjszakai képet a csillagokról (pl) , akkor az csúnyán megenné a PC-t. Photoshopban így is csak egyszerre 20-25 képet tudok megnyitni (a mostani 20mb-os raw fájlokkal számolva), és azokat mentegetem le külön PS fájlokká, majd húzom be egybe. Ilyen 90-100 képig nagyjából el tudok menni így, de utána elfogy a ram a fájloknak, és nem tudja hova tölteni. Ez 80mb-os fájlokkal értve nem tudom mekkora erőforrást igényelne, de sejtem, hogy nem picit.
    Bár a DDR3-as ramok elég olcsó pénzért mennek most, szóval nem feltétlen lenne probléma bővíteni a mostani 16gb-ot, de áh, a gép ára is bőven túl mutat a keretemen, nem szívesen vacakolnék még a PC fejlesztésével is utána - pláne úgy, hogy objektív nélkül értendő a 400k-s ára.

    (#30794) kovsol "Az eredeti megfogalmazással még a végén azt hiszi valaki, hogy csak a sony -t lehet használni átalakító nélkül, de egy E bajonettes Sigmát már nem."
    Igen, én konkrétan ezt is hittem, amíg nem írtátok le nekem részletesen, hogyan is működik ez. :DDD

    (#30803) Neck Lehet nevetni fogsz, de ugyan ez a bajom az APS-C-vel. Nem szívesen dobnék bele több százezret a lencsékbe tudván, hogy később szinte biztos, hogy fogok venni egy FF gépet a kézből tartott esti/éjszakai fotók, a "true" látószög, illetve a méretük miatt. Ha már itt tartunk, erősen szemezek szintén a 28-75 2.8-al, bár én biztos, hogy A7II-vel párosítanám eleinte, hogy maradjon lencsére is.

Új hozzászólás Aktív témák