Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Dolphine #41227 üzenetére

    Nincs tuti recept, csak tuti nemideális utak.

    Az editálási folyamatban nem használok veszteséges formátumot, tehát JPG-t.

    Lightroom-ot sem használok. Aki igen, az pluginként hívhatja meg a DXO-t már..

    DXO PureRaw -> igazítás, zajszûrés, optikai korr. -> PNG, Adobe Bridge -> PS (lesz egy köztes ACR ekkor is, benne már a DXO módosításokkal, ergo vagy tovább mókolsz rajta vele, vagy nem, én nem..).

    PS alatt crop, finomretus, stb stb.

    Végleges lementése egy gyors editnek PNG-be (nem a 8 bites hanem a teljes, ami a default amúgy).

    Végleges lementése egy félnapos vagy komolyabb nagy editálásnak PSD/TIFF, de ez ritka, 61 MP RAW-k mellett ugyanennyi tiff-et tart a fene.

    Webre PNG, Facebook és Insta csak 1x ront akkor rajtuk (mondjuk az is elég, hulladék a képminôség ott, ezért csináltam az Adobe Cloud-al saját oldalt, mit mutogassak "bélyeg méretû" képeket ezeken a platformokon, legalábbis nálam ez csak hobbi, nem megyek a like-okra meg "hírnévre").

    A nap végén a könyvtáraim úgy néznek ki, hogy benne a raw-k, ha modell, akkor 1 alkönyvtárban batch process-elt JPG-k (4K, válogatni, vagy nyaralást tv-n megnézni a párommal, ha van éppen.. :D ), meg egy "kidolg" mappa a kidolgozni érdemesnek talált képeknek.

    A helytelen utak egyike jpeg-be menteni a munkafolyamat elején és azt editálgatni-menteni-bezárni-újranyitni-folytatni-menteni..... .... ....

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák