Új hozzászólás Aktív témák

  • Pendragon911

    aktív tag

    Sziasztok! Előre szólok, lehet, hogy furcsa kérdés következik, de érdekel a válasz, mert szeretném jobban átlátni az APS-C és FF közötti különbségeket. Lehet, hogy egyértelműnek kéne legyen, de nem az :D
    Tehát. Adott egy A6000 egy SEL 18-135mm-es Sony obival, illetve egy A7II (de ez lehetne sima A7 is, lényeg a FF érzékelő) egy FE 28-70mm-es Sony objektívvel, mind a kettőnek 3.5-5.6 az f értéke, csak az első APS-C, míg a második FE.
    Tegyük fel, hogy mind a két géppel egyidőben (sötétedéskor) készül egy fotó, mindkettő nyitott állásban (f3.5), ugyanolyan ISO szintet használva, vajon az FE objektívvel készült kép világosabb lesz, mint a másik? Az tiszta, hogy az FF 1.5x nagyobb szenzor, mint az APS-C, de ezt nem sikerült kiokoskodnom, hogy ugyanazon feltételek mellett lesz-e különbség a fotók között. Azt szeretném kiokoskodni, hogy egy A7x típussal plusz egy fent említett FE objektívvel esélyes-e, hogy használhatóbb képet kapok olyan fényviszonyok mellett, ugyanolyan beállításokkal, ahol az A6000 a 18-135-tel már megadja magát? Azt már tudom, hogy egy FF-nek már magasabb ISO sem probléma a zajosságot tekintve, illetve tudtommal az IBIS is jelent néhány fényértéknyi pluszt, de ezek már mind az A7x széria előnyeire írható az APS-C-vel szemben.
    Bocsánat, hogyha hülyeséget kérdeztem, de ha elmegyek mellette, sosem lesz tiszta ;)

Új hozzászólás Aktív témák