Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    Video overheating reloaded.
    Minap MILC-társ topikban felmerült ismét a Sony MILC-ek videó közbeni túlmelegedésének kérdése, ezúttal az A6300 esetében. A melegedés, meg utána a kikapcsolás tény, vitatkozni vele sok értelme nincs. Annak próbáltam utána járni ez most így sikerült, vagy egyszerűen ebben a méretben ennyit lehet kihozni. A dolog egyszerű - szerintem. Ha pontszerűen jelentkezik a hó, elcseszett a konstrukció. Ha próbálják elvezetni a hőt a keletkezési helyéről, az ha mást nem annyit mutat, foglalkoztak a kérdéssel.
    Pár hőkamerás felvétel 27,5C környezeti hőmérsékletnél indított felvétel 25. percéből (akit meg nem érdekel a véleményem, ne olvassa az utána lévőt):


    Melegszik rendesen videó alatt, viszont a szenzor alatti legmelegebb rész, és a ház mérhető fém részei között kb 5C az eltérés, ami szerintem elég jó. Sokáig pletyka volt a váz megjelenésének a csúszása, aminek okának több helyen a 4K rögzítés közbeni melegedést jelölték meg. Gyanítom én is, ezért lett vastagabb a váz pár mm-rel az a6000-nél, meg ezért kapott jóval több fémet a váz, próbálják a hőt valamennyire elvezetni. Ennyire sikerült. Ami tény, még a kijelző tartó konzol is melegszik kihajtva is, szóval még azt is felhasználták a vázat hűteni.
    Így a váz 41,5 perc videó után kapcsolt ki. Persze ez a környezeti hőmérséklet, sugárzó hőforrás hatására lényegesen kevesebb is lehet, hűvösebb időben, nagyobb objektívvel pedig valamivel több is.

Új hozzászólás Aktív témák