Új hozzászólás Aktív témák

  • gyugyo79

    addikt

    válasz mtz81 #62728 üzenetére

    Aki ezt forszírozza az :
    Aktuális Win 10 buildel rakjon össze lehetőleg újonnan kapható NIC -eket és csináljon egy videót ahol megvan a 2 Gb/s (A NAS -al nem egy másik Win10-el pld) és persze írja meg az árát a 2 NIC -nek.

    Tehát ne linkek jöjjenek ilyen olyan NIC-ekre amik neten Gipsz Jakab szerint valamikor tudták a Team -et Win 10 alatt hanem jelenleg kaphatóval csinálja is meg. Mert amúgy ilyen van még csak az ára ... Aztán mivel az MS szerint nem supported ez csak a szervereken és az volt a hiba amikor ment érdemes megfontolni, hogy belevág e valaki vagy javasoljuk e bárkinek jó szívvel.
    Nekem 2 dual kártyám van amivel működött jó darabig extra driver sem kellet egy parancs volt a windowsba a teaming. Aztán win 10 build váltás után mindig elszálltak , a Broadcom talán 2 build -ig csinált drivert amivel meg lehetett csinálni az Intel meg 4 az adott kártyához (pro 1000PT) most már csak az újabbakhoz csinálják meg jellemzően pár hónapra rá, hogy a MS kiadja az új Win10 buildet ami kilövi a működő megoldást ...
    Én speciel el is engedtem és nem vettem már új kártyát holott használtat ami aktuálisan működik tudtam volna 10k körül venni de most megint csak lehet a köv. Win 10 buildig.

    Aztán ha ez megvan jön a pofára esés mert a Syno / kapcsolat csak 1 NIC sebességén szolgál ki egy klienst egy kapcsolaton ha 2 NIC van összefűzve. 2 -t kiszolgál 2 Gigabiten tehát értelme van az összekapcsolásnak csak nem 1 kapcsolat esetén.
    Tehát hiába virít ott a 2000 Mbps a kapcsolatnál a Synonál csak 2 kapcsolattal lesz kihasználható hiába van meg a feltétel a másik oldalon is.

    Szerencsére az SMB multichannel Win10 -el már 100% -as kb így én el is engedtem a Teaming erőltetését habár már jó ideje a Syno oldalon csak 70% -os meg nem supportált még (SMB multichannel)...
    Viszont mivel működik Bond -on át is így a 2 együtt már elég jó ha több kliens használja és van amiben van több hálókártya.
    Ha 1 klienssel kell a sebesség akkor a 2.5Gbps -es usb NIC az minden fillért megér (tizen pát ezer) és az az ami otthoni körülmények közt reálisan ki is hajtható szerintem és elég is mindenre kb (Igen csak úgy, ha elég ha direktbe van kötve a NAS és a kliens.). Utána már úgyis olyan RAID tömbök meghajtók kellenek a NAS-ba amik tudják a sebességet amit egy szűk réteg fog otthon létrehozni, használni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák