Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackV

    őstag

    válasz Kékes525 #28379 üzenetére

    Beleolvasgáltam itt-ott eléggé kis mintás, több az in vitro, mint az in vivo, de teljesen elfogadható és logikus nekem tartalmilag.
    Azonban a végkövetkeztetés és az üzenet számomra nem pontos. Nem a teljes vírus a kulcsa annak, hogy az mrns jobban véd, mint a természetes fertőzés.

    - Egy fertőzés, ha vakcinációként tekintünk rá, mindig csak primer. (Ha 1x-es fertőzésről beszélünk.) A vakcináció áll egy primerből és egy boosterből. Itt a kúraszerűség, amivel a természetes fertőzés egy oltással sem veheti fel a versenyt, ezt már korábban is tudtuk. Teljesen más dimenzió, amikor az immunrendszer szisztematikusan van felpiszkálva. Az sem mindegy, ha az immunrednszer az immunizálást mindenféle stressz, gyulladások citokinek közepette kell kialakítania a káoszban, vagy nyugodt körülmények között a vakcinálás alatt.

    - Az mrns oltások után többszörös neutralizáló IGG-s szinteket látok, mint természetes fertőzés után. Utóbbinál abbott rendszerben ~1500-10 000 au/ml amiket látok, mrns után pedig 10 000 alatt nem igen, nem ritka a 40 000-es határérték elérése. (Külföldi tanulmányban tovább hígítva láttam már 140 000 körüli értékeket is, pontosan nem emlékszem.)

    - Szerokonverzió után egy picit még stagnál az igg-s szint, aztán körülbelül havonta feleződik. Nem mindegy, hogy 34 678au/ml feleződik havonta, vagy 2345au/ml. Előbbinél hosszabban elnyúlik a szérum neutralizációs küszöb.

    - Tehát nem a teljes víruson van a hangsúly, hanem a természetes fertőzésen, nem az E484 a kulcs, hanem a katonák számbeli mennyisége. A tévedés jogát fenntartom.

    Valamiért kicsit azt érzem a tartalmilag helyes infok következtetése az inaktivált vakcinák ellen irányult. Ha tévedek akkor hát tévedek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák