Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz fatal` #38772 üzenetére

    Azért nem csak... Kezdetben is tisztában lehettek már a kutatók egy világszintű pandémia kockázataival, mutációival és márciusban már jócskán ismert volt az angol mutáció és a dél-afrikai is, illetve, hogy elkövetkező időkben is újabb és újabb mutációk várhatóak.

    A pfizeres cikket, amit linkeltem az márciusi volt.

    Egyszerűen csak ennyire nem volt tapasztalat azzal, hogy egy koronavírus egy világjárványban mit okoz, hogy milyen védettséget ad egy fertőzés és akár egy régi típusú , vagy egy új típusú vakcina mennyi ideig ad védelmet a koronavírussal szemben.

    Kicsit még mindig vakon vagyunk, de a tényen nem változtat:

    ha valaki leírja, hogy jóval tovább, akár 9-10 hónapig is garantáltan védhet, akkor azt nem lehet komolyan venni, mivel nincs elegendő adatunk ehhez.

    "Mert az eredeti variánssal (amire az oltás készült) valószínűleg így is lenne. Csak éppen a mutációkkal ez romlott..."

    Reflektáljunk még kicsit erre... a kommunikáció alapján az egyébként 95%-os vakcinájuk még mindig áll (a mutációkkal szemben is), de ez 4-6 hónap után leromlik... Azért ebben is van csúsztatás: Nem a mutációkkal kontextusban említik ezt, hanem az idő múlását alapul vevő megközelítésben... Holott ez tudjuk, hogy nem így van, részben csúsztatás.

    #38775Parci

    Az ilyen tényleg idegesítő :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák