Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz RedWing #1607 üzenetére

    1 - Mint ahogy Te is kérdezted, ha annyira félnek a járványtól, miért nem kötelező?
    Valószínűleg azért, mert nem annyira veszélyes a járvány, hogy kötelezővé tegyék. Plusz gondolom a kötelező védőoltásoknál plusz adminisztráció és kötelezettségek is vannak. (Például ha kötelező az oltás, akkor joggal várja el mindenki, hogy azonnal itt legyen az országban 10 millió oltóanyag)

    2 - Egy ilyen jellegű (gyakorlatilag az egész magyar társadalmat érintő) ügyben miért is nem nyilvános a teljes szerződés?
    Az oltóanyag gyártást stratégiailag fontos ágazat. Pont úgy, ahogy mondjuk a hadsereg vagy a titkosszolgálatok szerződései sem mindig nyilvánosak, úgy ez sem. Amúgy nem tudom, mi lehet olyan érdekes abban a szerződésben.

    3 - Miért vannak kérdések az oltóanyaggyártók hátteréről?
    Nem a háttérről vannak kérdések, hanem az oltóanyaggyártó cég valódi tulajdonosairól. Tehát nem az a kérdés, hogy megfelelő minőségű-e a termék, amit gyártanak, mert tudjuk, hogy igen.

    Az utolsó két kérdésed amúgy főleg jogi, adózási vagy politikai szempontokból lehet érdekes, tehát nem igazán arról van bennük szó, hogy orvosi szempontból megfelelő-e az oltóanyag. Analógiaként fel lehet hozni példának az autópályáinkat, amelyeknél szintén fel szoktak merülni a sajtóban hasonló politikai vagy gazdasági jellegű kérdések, ettől függetlenül az épült utakkal általában semmi baj nincs, jó minőségűek, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák