Aktív témák
-
MaUser
addikt
A könyv itt csücsül az ágyam felett az Állatfarmmal egyetemben. Egyszerűen kötelező. Sokszor mondják, hogy az igazán nagy könyvet az emeli ki a társai közül, hogy minden korban új és új értelmezést nyer a mondanivalója. És milyen igaz.
A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERŐ
OFF
Hm nekem miért mindíg amerika jut erről eszembe? Persze talán azért, mert nem is igazán csak a kommunizmus kritikája ez hanem egyben a túlkapitalizálósott világé is.
ON -
DoubleD
aktív tag
Én olvastam, szerintem félelmetes.
Bevallom, vagyok annyira mai gyerek, hogy ebben a (egyébként a végletekig (f)elnagyított) formájában el se tudjam képzelni a zsarnokságot, ami valós szatírája lehetett a kommunizömnek. Orwell tudodd valamit. Szerintem a műve nem kis hatás lett volna, ha idehaza sikeresen elterjed. (naná, hogy a legtiltottabb imperialista szerzőördögök listáján volt...) Fontos gondolat, hogy topikot nyitottál a megemlékezésre. (a téma ezen részét messzemenően re5pekt)
Állatfarmot is szeretem, akit érdekel
REKLÁM ON
az a k*tona j*zsef színházban egyet-fizet-kettőt-kap jegyakció keretében
REKLÁM OFF
mindenképp nézze meg.
A mai világra vetítve szerintem az az óvar, hogy becsületesnek lenni nem túl kifizetődő. (e.g. hosszabb az út) Gyorsabb és egyszerűbb a sok kiskapu, amelyek persze magukban horodozzák a nagyotfogszavégénkoppanni effektust, amit szintén némi előzgetéssel lehet csak kikerülni.
Hallottam egy mondást, nem egészen idevágó, de megejtem:
Szebb lesz a világ, amikor nem az lesz a mérvadó, aki hangosabban beszél, hanem aki okosabbat szól. -
-
Chapell
aktív tag
Nos, én az 1984 filmet láttam, de csalódás volt. Amiket hallottam a könyvről, ez ahhoz képest nuku filozófia/értelem volt...
-
Film kihagyható ( sőt! ), a könyv viszont nem. Ha tehetitek, már csak a nyelvtani vonatkozások miatt is keressétek meg eredetiben!
A Brave New World végére nem emlékszem most... kb. mi is volt a lényege? -
slug
senior tag
Én meg filozófián láttam, a tanárom vette fel még az akkori SZÍV TV -n
-
The_Tom
senior tag
egyik haver olvasta aztan megnezte a dunan es ezt nyilatkozta amikor erdeklodtem utana hogy latta-e?
- ''Igy elba*zni egy jo könyvet, hogy lehet ilyen szart csinalni??''
a könyv olvasasa nelkul nekem nem tunt olyan rossznak.
tipikus ''nesze semmi, fogd meg jol'' valasz, remelem segitett. :D
Üdv. -
guess.who
senior tag
Pár hete volt a film a DunaTV-n...
-
twollah
nagyúr
Gondoljátok el milyen lenne ha minden szobában lenne egy kikapcsolhatatlan telekép nevű agymosoda ami a mai televíziónak felelne meg, és állandóan azt szajkózná, hogy milyen jó nekünk.
-
twollah
nagyúr
A topic az George Orwell író születésének 100. évfordulójának a tiszteletére indul.
Aki olvasta a regény az ossza meg a többiekkel a gondolatait ezzel kapcsolatban, és írja le, hogy hol tapasztal hasonló érzést az életben.
Én kezdném mindjárt a MODERÁTOrok munkájával ami egyre jobban emlékeztet engem arra, hogy a fórumozónak kussolnia kell, és mennie a birka tömeggel előre akár a szakadékba is.
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Suzuki topik
- Titan Quest II
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- Lexus, Toyota topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- PC - Hardcore Gamer - Snowflake Edition - i7-14700K / RTX 4070Ti SUPER / 64GB DDR5 RAM / 2TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest