Új hozzászólás Aktív témák
-
sm4e86
csendes tag
válasz
#14 üzenetére
Ez konkrétan így van. PS3-on néztem egy filmet Netflixen, nem emlékszem pontosan mit. A PS3 mutatja a lejátszott videó bitrátáját is, és olyan irgalmatlanul alacsony volt, hogy talán nyomógombos telefonra lehetett volna jó. Jó, túlzok, de akkor is.
De igen, egyre több a szolgáltató, és nem az van, mint a kábel TV-s előfizetéseknél (igen, nagyon hiányzol, '90-es évek), hogy adott volt egy szolgáltató, ő adta havi x forintért a TV csatornák műsorait, és ott bármit nézhettél, ami épp műsoron volt, hanem amire az adott streaming szolgáltató leszerződik. És hát ugye amennyi időre... És a filmek terén is több érdeklődési köröd van, akkor tényleg több szolgáltatóra kell előfizetni: Anime rajongóként nekem ott a Crunchyroll, Disney-seknek a Disney+, stb. És nem az, hogy lenne egy nagy szolgáltató, mint a TV-s időkben, ami összefogja ezeket a szolgáltatókat, és részesedést fizet nekik az előfizetési díjból, hanem köteleződj el egy vagy két streamer felé.
Ami a játékokat illeti, ez nem így volt régen is? Mármint ha veszünk egy SNES, Sega Mega Drive játékot (akár szó szerint is), akkor ott egy példányt vásároltál a játékból. Attól maga a játék nem lett a tiéd szőröstül-bőröstül. És erre fel is hívták már annak idején is a gyártók, forgalmazók a figyelmet: "Minden jogot magának tart fenn. Tilos többszörösíteni... stb." Volt ez hír 1-2 éve, de amikor ezeket olvastam, olyan érzésem volt, mintha hirtelen öntudatra lelt volna a nép... "Ja, hogy ez nem is az enyém?" Soha nem is volt a tiéd! Szerintem fogalomzavar van a témában.
-
sm4e86
csendes tag
válasz
#12 üzenetére
És a torrent valószínűleg egy jódarabig velünk is fog maradni, hiszen az nemcsak ingyenes, hanem a streaming szolgáltatóknál sem maradnak meg örökké az egyes művek. De ez már másfele viszi el a beszélgetést.
Szóval, én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy meg kell őrizni a régi műveket, ha másért nem, mert kordokumentum. Ami a mai gyerekeket illeti, ebben is valószínűleg kétféle megítélés létezik. Erről volt is egy jó műsor a német RTL-en Bleiben oder weg? vagy valami hasonló címe volt, amelyben gyerekek vizsgálták és próbálták a régi műszaki dolgokat, majd eldöntötték, hogy hasznos lenne most is, vagy ma már teljesen szükségtelen. Az esetek többségében nem volt egyértelmű a döntés.
-
Andris...
tag
Ennek a műsornak keresem bármilyen fizikai vagy digitális kiadását. Videómegosztó oldalakon fellelhető egy-egy rész vagy részlet, de összességében alig valami található erről a műsorról az interneten. Engem a teljes sorozat érdekelne.
Wikipédia: "Az Uborka egy népszerű bábkabaré műsor volt, ami elsősorban politikusokat mutatott be és parodizált, emberméretű gumibábokkal, később a bulvármédiából ismert személyeket is. A szereplőknek népszerű humoristák és színészek adták a hangjukat. A műsor 1991 és 2001 között futott a Magyar Televízió műsorán. Eredeti sugárzás 1991. december 31. – 2002. május 3."
Írtam a Magyar Televízió Archívumának is, a válasz kifejezetten érdekes:
"Kiszolgálási szabályaink szerint magánszemélyeknek csak személyes érintettség esetén adunk át anyagot ami azt jelenti, hogy Ön (esetleg szülei, gyermeke) szereplője, vagy alkotója volt a kért felvételnek. Várom szíves visszajelzését, hogy ennek megfelelően indíthassam a további folyamatokat."
-
mirci18
addikt
Gondoltam nyitok egy ilyen nevű topikot mivel ez még nincs a PH-n.
Magam 88-as születésű vagyok. Így a 90-es években nőttem fel.
Jó lenne másokkal is beszélgetni akiknek vannak még szép emlékei a 90-es évekről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Warzone
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Önerő nélkül is. Részletfizetés .Bankmentes. Lenovo Legion 5 Gamer Laptop
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest