Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Ursache #7041 üzenetére

    "Nehogy a Béla azért jusson már előnyösebb helyzetbe, mert neki ilyen meg olyan órája és/vagy öve van."
    Vagy te, 2 év releváns tapasztalattal, 10 projecttel a hátad mögött. Van Béla, 2 év releváns tapasztalattal, 10 projecttel a hátad mögött. Mindketőtökkel elbeszélgetnek, mindketten szimpatikusak vagytok, a szakmai vezető azt mondja, hogy ő legszívesebben mindkettőtöket felvenne, de csak egy pozíció van. A nagyfőnök látta, hogy Béla milyen igényesen öltözött fel, ezért arra következtet (persze lehet helytelenül, de ő is emberből van), hogy a munkájára is igényes lesz, ezért őt veszi fel.
    Szőrözés? Nem. Azért vették fel, mert órája volt? Nem. Ha Bélának fél év tapasztalata van, lezárt projekt nélkül, akkor is felvették volna? Nem. Hozzásegítette az álláshoz, hogy odafigyelt a kinézetére? Igen.

    Aki ült már a másik oldalon, az pontosan tudja, hogy hiába próbál szakmai lenni az illető, igazából a hosszú távú munkát és csapatbeillést nagyon nehéz pár óra alatt eldönteni. És könnyen odajut az ember, hogy van pár jelölt akik hasonló szakmai tapasztalattal rendelkeznek, mindegyik beleillik a csapatba, de valahogy dönteni kéne köztük. És ilyenkor jönnek a szubjektív szempontok.
    Nyilván hozzá kell tenni, hogy ez vissza is üthet, mert ha van egy csapat ahol az átlagfizetés 300k nettó, és valaki odaérkezik (nem vezetői pozícióra) egy ferrarival, 10milliós rolexxel meg aranyozott telefonnal, akkor könnyen lehet, hogy pontosan azért nem fogják felvenni, mert a csapat többi tagja nem tudná elfogadni, és egyedül hiába jó az illető, kell a csapatmunka is.

Új hozzászólás Aktív témák