Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Tapsi #7136 üzenetére

    Nyugodtan lehetnének ezek a bérsávok publikusak. Sőt, publikusan lehet indokolni azt is, hogy a bérsávon belül miért az adott összeget kapta. És ha egy meglévő kolléga ezt megnézi, és bár teljesíti ugyanazokat (vagy többet), mint amiket az új kolléga, de mégis kisebb fizetést kap, akkor jelezheti ezt és szó nélkül megkaphatja az új kolléga fizetését.
    Nyilván mindez utópia, de a rendszer 100%-ig működőképes, etikus és igazságos (mert ha egy cég csak azért nem megy csődbe, mert a régi dolgozóknak kevesebbet fizet, akkor ott komoly problémák vannak amúgy is). Ellentétben a mostanival, ami bár 100%-ig működőképes, de se nem etikus, se nem igazságos. És rögtön ki lehet küszöbölni a bérfeszültséget, egyértelmű dolgokhoz lehet kötni a béremelést, stb...

    whitezo88:
    A "titkos bérek" rendszerében van értelme az előzetes bérigénynek: neked is rossz ha rabolják az idődet 2-3 környi interjúval, és a végén derül ki, hogy a felét se akarják annak adni amit elfogadnál. De igen, ha benne lenne az álláshirdetésben, hogy mennyiért keresnek embert, akkor még ezt a kört is meg lehetne spórolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák